VF TractorMaster Hybrid. Inteligentní pneumatika určená pro silnice, tvrdé i měkké půdy
Dnes je 20.9. – svátek slaví Oleg

Teleskopické manipulátory New Holland TH prošly vylepšením

Zveřejněno: 20. 9. 2024

Na nových teleskopických nakladačích řady New Holland TH lze nalézt širokou škálu funkcí, jejichž cílem je zvednout produktivitu obsluhy do nových výšin, od velkých provozů pro chov dobytka až po manipulaci s těžkými balíky slámy nebo sena. Řada tří modelů obsahuje New Holland TH7.42 PLUS, TH7.42 ELITE a TH9.35 PLUS a poskytuje aktualizace kapacity, pohodlí, ovládání a stylu. Tato vylepšení a nové funkce zvyšují přitažlivost řady teleskopických nakladačů New Holland v široké škále zemědělských aplikací s inovacemi, které převyšují ostatní výrobce.

Teleskopické manipulátory New Holland TH prošly vylepšením.

Nově zjednodušené rozvržení ovládání je nejlepší ve své třídě

Uvnitř kabiny 360° Vision Cab si obsluha teleskopické manipulátoru New Holland TH okamžitě všimne nového 7palcového (178 mm) barevného LCD displeje InfoView™ v pravém předním rohu. Rychlým pohledem lze zobrazit klíčové provozní informace, jako je rychlost jízdy, otáčky motoru a hladina paliva, stejně jako volitelná zadní kamera při couvání. Vedle displeje se nachází nový LED indikátor Load Moment Indicator (LMI) s úrovní rizika stability, který upozorní obsluhu, pokud stroj dosáhne maximálního povoleného zatížení.

Operátoři teleskopické manipulátoru New Holland TH budou těžit z nové loketní opěrky navržené pro maximální pohodlí paží a zápěstí při používání joysticku. Tato loketní opěrka je vybavena kodérem, který operátorům umožňuje provádět úpravy stroje a komunikovat s displejem InfoView bez změny polohy ruky. Nová klávesnice je také na loketní opěrce a obsahuje ovládací prvky pro různé provozní režimy, řízení otáček motoru, řízení hydraulického výkonu, agresivitu výložníku, zadní kameru a další.

Nový joystick je namontován na přední části loketní opěrky a integruje ovládání hydrauliky 3 funkce, řazení vpřed a vzad, vypínání spojky převodovky a ovládání výložníku. Díky vylepšené funkci nepřetržitého průtoku lze otáčky motoru a pomocný průtok přesně nastavit a aktivovat na tlačítku joysticku, aby bylo možné ovládat příslušenství, jako je smeták nebo drtič siláže. Tlačítko ovládání otáček motoru umožňuje operátorovi nastavit a uložit otáčky za minutu pro ovládání konkrétního příslušenství.

Uvnitř kabiny 360° Vision Cab si obsluha teleskopické manipulátoru New Holland TH okamžitě všimne nového 7palcového (178 mm) barevného LCD displeje InfoView™.
Uvnitř kabiny 360° Vision Cab si obsluha teleskopické manipulátoru New Holland TH okamžitě všimne nového 7palcového (178 mm) barevného LCD displeje InfoView™.

Kromě ovládacích prvků bude obsluha teleskopické manipulátoru New Holland TH těžit také z lepšího potlačení hluku a viditelnosti. Díky několika konstrukčním vylepšením a tichému motoru jsou hladiny hluku v kabině pouhých 71 dB, což je o něco hlasitější než při běžné konverzaci. Dalším klíčovým cílem ve vývoji bylo omezit slepá místa nad přední částí výložníku, zejména když je zvednutý a zcela spuštěný. Kombinací široké a hluboké přední clony se štíhlými „A“ sloupky je výrazně zlepšena viditelnost řidiče ze sedadla. Kromě toho nový design kapoty nejen poskytuje modernější, dynamičtější vzhled s charakteristickým stylem New Holland Inspired by Nature, ale poskytuje lepší výhled do stran díky agresivnějšímu sklonu.