Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Test pneumatik Continental CompactMaster na manipulátoru Dieci

Zveřejněno: 29. 6. 2022

Společnost AGROZET České Budějovice spolu s tuzemským zastoupením Continental provedly srovnání zemědělské pneumatiky s obvyklým šípovým dezénem a EM pneumatiky CompactMaster. V rámci dvoudenního testování se porovnávala například spotřeba, trakce, vibrace a stabilita.

Pneumatika CompactMaster 460/70 R24 na teleskopickém manipulátoru Dieci AGRI PLUS 42.7 VS EVO2

Samotné měření pneumatik Continental zajistili profesionálové z Technické fakulty České zemědělské univerzity v Praze, kteří následně naměřená data zpracují, vyhodnotí a připraví finální zhodnocení. A jelikož na akci nechyběly ani kamery, dron a další audiovizuální technika, můžeme se dokonce těšit na zajímavé video dokumentující celou akci. To se zanedlouho objeví jako jeden z dílů oblíbeného seriálu Agrozet od A do ZET.

Za redakci Agroportal24h.cz jsme se zúčastnili druhého dne testování, kdy byl teleskopický manipulátor Dieci AGRI PLUS 42.7 VS EVO2 obut do pneumatik Continental CompactMaster/ s rozměry 460/70 R24. Pneumatika Continental CompactMaster, výsledek roků vývoje a výzkumu, je v sortimentu značky Continental novinkou. Výrobce u ní deklaruje lepší trakci na různých površích, maximalizované samočisticí vlastnosti, výbornou odolnost proti mechanickému poškození a dnes velmi žádanou nižší spotřebu pohonných hmot.

Jak testování pneumatik Continental CompactMaster probíhalo ilustruje komentovaná fotogalerie na konci článku. Z výsledků prozradíme zatím jen to, že nová pneumatika na všechny zúčastněné velmi dobrý dojem a byla příjemným překvapením.

AGROZET České Budějovice

Společnost AGROZET si během 60 let existence vybudovala silné postavení zejména v oblasti distribuce a servisu zemědělské techniky zahraniční i lokální provenience, včetně značek jako John Deere, ZETOR, PÖTTINGER či Fliegl. Celkem provozuje čtrnáct středisek a disponuje dalšími třiceti prodejními místy v rámci sítě subdealerů po celé České republice. Kromě toho má AGROZET v rámci retailové sítě i vlastní e-shop.