Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Traktory Case IH Quadtrac prošly modernizací. Mají vyšší výkon, komfort a lepší správu dat

Zveřejněno: 5. 3. 2024

Řada traktorů Case IH Quadtrac AFS Connect a Case IH Steiger AFS Connect se nyní může pochlubit jedenácti zcela novými výkonnými modely, které řeší nejnáročnější výzvy pro zemědělce.

Traktory Case IH Quadtrac prošly modernizací.

Všechny nové modely Traktory Case IH Quadtrac mají vyšší výkon, nejvyšší ze všech kloubových traktorů v oboru, a také vylepšenou kabinu a technologii správy dat AFS Connect, včetně pětiletého předplatného telematiky. Dohromady tato vylepšení nabízejí osvědčenou spolehlivost a zároveň posilují sílu, jednoduchost a přizpůsobivost, díky nimž je tato modelová řada schopna zvládnout všechny provozní úkoly pro různé aplikace.

„Traktory Case IH Quadtrac a Case IH Steiger jsou již po generace známé díky své síle, efektivitě a spolehlivosti,“ řekl David Mckeown, produktový marketingový manažer firmy Case IH. „Tyto nové modely poskytnou více síly, točivého momentu, úspory paliva a komfortu a zároveň poskytnou obsluhám více možností pro bezproblémové sledování, sdílení a spolehlivou správu dat.“

Nová kabina traktorů Case IH Quadtrac.
Nová kabina traktorů Case IH Quadtrac.

Nové traktory Case IH Quadtrac a Steiger s výkonem od 467 do 699 koní se mohou pochlubit zcela novými vylepšenými motory, které zlepšují reakční dobu motoru až o 35 % při zachování dlouhých servisních intervalů. Modernizovaný palivový systém se vstřikováním paliva nové generace spolu s novým palivovým čerpadlem zlepšují a zjednodušují vedení přívodu paliva, zatímco vylepšení v oblasti chlazení a ventilace umožňují dosáhnout účinnosti při jakémkoli výkonu.

Traktory Case IH Quadtrac AFS Connect a Steiger AFS Connect dostaly vylepšený motor.
Traktory Case IH Quadtrac AFS Connect a Steiger AFS Connect dostaly vylepšený motor.

Motor je spojen s osvědčenou převodovkou PowerDrive powershift s automatizovaným řízením produktivity (APM).

Case IH vyvinul nové traktory nejen pro vysoký výkon, ale také pro větší pohodlí a komfort obsluhy. Díky četným vylepšením exteriéru, viditelnosti a interiéru kabiny budou tyto nové modely méně náročné na dlouhé dny strávené na poli. „Víme, že delší čas strávený na poli si vybírá daň na obsluze,“ řekl Mckeown. „Proto jsme tato vylepšení upřednostnili, protože víme, že pohodlí v kabině je stejně důležité jako produktivita na poli.“ Viditelnost při práci v noci se také zlepšila, protože horní úroveň osvětlení se zvýšila o 66 % a navíc přibyla dvě přední pracovní světla, což zlepšilo produktivitu i komfort obsluhy.

Úplný seznam novinek v oblasti kabiny:

  • Nový design střechy s možností nového osvětlení

  • Integrovaná horní madla

  • Nové prémiové ozvučení se zesilovačem, reproduktory a 6,5palcovým subwooferem

  • Nové přední a boční držáky RAM v horní části střechy pro snadnější montáž displeje

  • Další úložný prostor

Systémy AFS Connect nastavily nový standard konektivity a produktivity - od vzdáleného monitorování až po bezproblémový přenos dat. Traktory Case IH Quadtrac a Steiger mohou mít nyní druhý displej AFS Pro 1200. Modely mohou být také vybaveny technologií koordinace strojů AFS AccuSync a technologií AFS AccuTurn.

Nové traktory Case IH Quadtrac AFS Connect 475 až 645 a kolové verze Case IH Steiger AFS Connect 425 až 645 jsou nyní k dispozici u prodejců Case IH na Středním východě a v afrických zemích.