Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Užší pásové jednotky a regulace tlaku v pneumatikách nově pro traktory CLAAS AXION TERRA TRAC

Zveřejněno: 20. 6. 2022

Od uvedení traktorů CLAAS AXION TERRA TRAC na trh v roce 2019 oslovují tyto celoodpružené traktory stále více zemědělců a poskytovatelů služeb v celé Evropě. Od roku 2022 také na vybraných zámořských trzích.

Traktory CLAAS AXION TERRA TRAC se uplatňují i v překládacích soupravách při sklizni, kde se velmi dbá na minimální utužení půdy.

Kromě těžkých a středně těžkých tahových prací a díky vynikající ochraně půdy, unikátnímu kopírování terénu a mimořádnému jízdnímu komfortu vykonávají traktory CLAAS AXION TERRA TRAC mnohem rozmanitější činnosti – jde především o rozmetání organických a minerálních hnojiv na polích a pastvinách, odvoz obilí nebo cukrové řepy při sklizni nebo třeba sečení luk.

Kromě stávajících gumových pásů o šířce 635 mm a 735 mm je nyní k dispozici další užší varianta. Pro bezproblémové použití v řádkových plodinách, například při rozmetání organických hnojiv v porostech nebo při práci s kypřiči, nabízí nyní firma CLAAS úzké pásy o šířce 457 mm. Od podzimu 2021 je CLAAS AXION TERRA TRAC k dispozici také s pásy širokými 890 mm, celková šířka však stále zůstává pod 3 metry. Tyto pásy jsou ideální pro další snížení poškození a zhutnění půdy na polích a pastvinách. Pásové jednotky jsou vybavené systémem pro ochranu souvratí, který umožňuje zmenšit styčnou plochu pásů při otáčení stroje.

Kromě stávajících gumových pásů traktoru CLAAS AXION TERRA TRAC o šířce 635 mm a 735 mm je nyní k dispozici další užší varianta.
Kromě stávajících gumových pásů traktoru CLAAS AXION TERRA TRAC o šířce 635 mm a 735 mm je nyní k dispozici další užší varianta.

Traktor CLAAS AXION TERRA TRAC s úzkými pásy o šířce 457 mm (nebo 635 mm a 735 mm), lze nyní na vybraných trzích, například v Austrálii, dodat také s třímetrovým rozchodem. Traktor CLAAS AXION 960 TT je tak možné provozovat v tzv. režimu Controlled Traffic Farming.

Přední náprava traktoru CLAAS AXION TERRA TRAC může být nyní vybavena systémem pro regulaci tlaku v pneumatikách CTIC.
Přední náprava traktoru CLAAS AXION TERRA TRAC může být nyní vybavena systémem pro regulaci tlaku v pneumatikách CTIC.

Další novinkou je, že přední náprava traktoru CLAAS AXION 900 TERRA TRAC může být nyní vybavena systémem pro regulaci tlaku v pneumatikách CTIC. Tlak reguluje vzduchový kompresor, který je určen také pro vzduchový brzdový systém stroje.