Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 23.6. – svátek slaví Zdeňka

Více pohodlí, kapacity, výkonu a produktivity: nové kompaktní sklízeče hroznů New Holland Braud

Zveřejněno: 14. 6. 2024

New Holland inovuje svou nabídku kompaktních samojízdných sklízečů hroznů. Modely New Holland Braud 7.50M, 7.30L a 8.50L, které se vyznačují novým designem, nahrazují modely New Holland Braud 7030M, 7030L a 8030L a nabízejí vyšší komfort, kapacitu, výkon a produktivitu díky novým a inovovaným funkcím v mnoha oblastech.

Nový kompaktní sklízeč hroznů New Holland Braud.

Všechny stroje jsou vybaveny čtyřválcovými motory FPT bez recirkulace výfukových plynů, ale zatímco model New Holland Braud 7.30L si zachovává stejný výkon 128 koní a objem zásobníku 3 100 litrů jako model New Holland Braud 7030L, který nahrazuje, modely New Holland Braud 7.50M a New Holland Braud 8.50L mají výkon zvýšený o 16 koní na 144 koní pro rychlejší práci v náročných podmínkách. Tyto dva stroje také těží ze zvýšení objemu zásobníku o 500 litrů na 2 800 litrů u modelu New Holland Braud 7.50M 1 600 litrů u verze Opti-Grape a 3 600 litrů u modelu 8.50L 2 400 litrů u verze Opti-Grape II. Všechny modely jsou vybaveny nejnovějším dotykovým ovládacím terminálem IntelliView IV Plus, vylepšenými možnostmi sedadel a LED osvětlením a u všech modelů IV PLUS kromě modelu New Holland Braud 7.30L je při přechodu z polního do silničního režimu zajištěno automatické uzamčení vyrovnávacího systému stroje.

Systém setřásání SDC zajišťuje konzistentní setřásání révy bez ohledu na tloušťku porostu. Optimalizované vytřásací desky, které jsou u stroje New Holland Braud 7.50M standardem a u stroje New Holland Braud 8.50L volitelnou výbavou.

Mezi volitelné funkce patří systém čištění Opti-Grape II. Model New Holland Braud 8.50L je k dispozici na 24" nebo 28" kolech s volitelným odpružením přední nápravy a je nyní kompatibilní také s velkokapacitním postřikovačem SupAir od společnosti Berthoud. Mezi další možnosti patří systém statického vážení a vykládací výška 3,05 metru u strojů se šnekovou konfigurací, která umožňuje vysypání plného nákladu o objemu 3 600 litru na nákladní automobily nebo přívěsy s výškou 3 metry. U všech modelů s výjimkou modelů s vykládací výškou 3 metry je volitelně k dispozici odlisťovač, zatímco u modelů New Holland Braud 7.50M a New Holland Braud 8.50L lze specifikovat systém Opti-Grape II, který nabízí potenciální zvýšení kapacity až o 30 %.

Komfortní kabina u nového sklízeče New Holland Braud.
Komfortní kabina u nového sklízeče New Holland Braud.

Všechny modely jsou vybaveny přepracovanou, účinnější hydrostatickou převodovkou, která poskytuje obsluze plnou jistotu na svazích. Systém automatické korekce výšky a bočního náklonu (CDHA) u modelu New Holland Braud 8.50L poskytuje až 30 % korekci sklonu svahu, zatímco výšku stroje lze zvýšit až o 600 mm u modelu New Holland Braud 8.50L a o 500 mm u modelů New Holland Braud 7.50M a New Holland Braud 7.30L, a to ve třech úrovních nastavení.

Volitelné odpružení přední nápravy zvyšuje komfort zejména na silnici a zároveň zajišťuje kontakt kol se zemí při stoupání do svahu. Odpružení se aktivuje automaticky při jízdě po silnici nebo tlačítkem na displeji IntelliView IV Plus při jízdě v terénu.

Výhled obsluhy ven zlepšuje nová sada předních horních pracovních světel kabiny.
Výhled obsluhy ven zlepšuje nová sada předních horních pracovních světel kabiny.

I když využívá stejný software jako IntelliView IV, nejnovější IntelliView IV Plus má novou hlavní obrazovku s hardwarem odvozeným z velké jednotky IntelliView 12 používané na jiných strojích New Holland.

Výhled obsluhy ven zlepšuje nová sada předních horních pracovních světel kabiny, přičemž výkon na jedno světlo se zvýšil z 1 200 na 2 000 lumenů, což poskytuje celkem 12 000 lumenů2,5 x více než dříve. Výhled dozadu usnadňuje nový paket vnějších zrcátek. Komfort dále zvyšuje nové sedadlo řidiče s celokoženým čalouněním, vyhříváním a ventilací, bederní opěrkou a posuvným prodloužením opěradla.