Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 6.5. – svátek slaví Radoslav

Články na Agroportal24h.cz

Robustnější a univerzálnější, Steyr inovoval traktory pro komunální sektor

(18.5.2018) Rakouský výrobce Steyr má ve svém výrobním programu traktory pokrývající široký spektrum výkonů od 56 až po 300 koní. Dovolit si tedy může oslovit širokou škálu zákazníků – od zemědělců, lesníků, společností podnikající v komunálním sektoru, až po…

Nové kompaktní diskové brány v kombinaci se secím strojem

(17.5.2018) Pro mechanické a pneumatické secí stroje Cataya nyní nabízí Amazone nové kompaktní diskové brány CombiDisc o pracovním záběru tři metry.

Tribine inovovalo svou atypickou sklízecí mlátičku, která je ještě extrémnější

(16.5.2018) V roce 2016 došlo k úspěšnému uvedení na trh atypické kloubové sklízecí mlátičky Tribine. Americký výrobce se však rozhodl stroj nyní inovovat a přichází tedy ještě působivější vylepšená verze.

Traktory Zetor Proxima a Forterra budou vybaveny novou přístrojovou deskou. Plně LCD nebude

(16.5.2018) Český výrobce traktorů Zetor vybaví modely Proxima a Forterra přístrojovou deskou Revo Plus MTA. Společnost MTA je jednou z předních společností na vývoj a výrobu široké škály elektromechanických a elektronických výrobků.

Po Zetoru přichází Ursus. I ten už začal spolupracovat s Korejci

(14.5.2018) Největší polský výrobce traktorů, Ursus, představil nový malý traktor Ursus C-350 B, který je výsledkem nové spolupráce s korejskou společností Branson.

Same míří s novým modelem Frutteto CVT S do luxusního segmentu

(10.5.2018) Výrobce Same představil svůj první speciální traktor Frutteto CVT S s plynule měnitelným převodem. Traktor byl od základu kompletně přepracován. Nová řada speciálních traktorů Frutteto CVT S je vybavena množstvím technických inovací a nabízí nový…

Nový Kuhn Merge Maxx 950 pro kvalitnější a čistší shrnování

(7.5.2018) Kuhn na loňském veletrhu Agritechnica představil nový pásový shrnovač Merge Maxx 950, který poskytne rovnoměrnější a kvalitnější shrnování hmoty.

Šílený Big Jack se třemi motory

(6.5.2018) V zámoří v polovině 70. let minulého století rozkvétal trh s výkonnými traktory. V té době však nebylo možné z kompaktního šestiválcového motoru získat výkon vyšší než 600 koní. Hlad po vyšších výkonech byl značný, a tak řada výrobců experimentovala s…

Střežené tajemství sklizně bílého máku

(6.5.2018) Obrázky a videa ze sklizně konopí v Holandsku se proslavily po celém světě. Ještě zajímavější je ale sklizeň bílého máku v Austrálii.

Unikátní Strip-Till za pomocí vodního paprsku slibuje vyšší výnosy

(4.5.2018) Kanadská společnost se sídlem v Ontario vyvinula technologii vodního paprsku, schopného nahradit tradiční nástroje pro zpracování půdy. Vysokotlaký vodní paprsek má nahradit tradiční orgány u secího stroje schopného výsevu metodou Strip-Till.

Konec ISOBUS technologie? Přichází nový a ještě lepší systém konektivity

(2.5.2018) Nová technologie, která má nahradit systém ISOBUS, má schopnost zvýšit produktivitu zemědělců, ale také zvýšit zemědělské výnosy. Výrobci budou využívat systém ADAPT (open source počítačový jazyk).

První postřikovač, který splňuje podmínky Farming 4.0. To je nová vlajková loď Levante

(30.4.2018) Caffini rozšiřuje svou nabídku samojízdných postřikovačů Striker o model Levante, který byl představen na veletrhu Agritechnica 2017. Levante je vrcholem nabídky díky řadě exkluzivních technických specifikací.

Státní zkušebna strojů a.s. je mezinárodně uznávaným nezávislým pracovištěm

(29.4.2018) Zkušebna strojů v České republice působí již přes 60 let. Za tu dobu stihla několikrát změnit název i právní formu, dnes nese jméno Státní zkušebna strojů a.s. a patří mezi uznávané nezávislé pracoviště v ČR i v zahraničí.