Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Agritechnica 2023 představí obnovitelné zdroje energie

Zveřejněno: 16. 1. 2023

Poprvé nabídne veletrh Agritechnica, přední světový veletrh zemědělské techniky, speciální plochu věnovanou tématu "Obnovitelné energie". Fotovoltaika, skladování elektrické energie a větrná energie jsou v současné době pro zemědělce aktuální témata – ať už pro vlastní spotřebu, nebo pro napájení do sítě.

Solární panely na střeše farmy.

Technologie i právní a politické rámcové podmínky pro obnovitelné zdroje se rychle vyvíjejí, proto toto téma na veletrhu Agritechnica 2023 nabízí přidanou hodnotu jak pro zemědělce, tak pro vystavovatele. Vystavovatelé si mohou stánek rezervovat do 1. února 2023. Veletrh Agritechnica, který se koná ve dnech 12. – 18. listopadu 2023 v německém Hannoveru, pořádá Německá zemědělská společnost (DLG).

Vzhledem k rostoucím cenám energie současná energetická krize podněcuje zemědělce k investicím do obnovitelných zdrojů energie, přičemž zájem o půdu pro fotovoltaické a větrné elektrárny roste.

Energie pro soběstačnost – stále zajímavější v zemědělství

Fotovoltaické systémy pro soběstačnou výrobu – s akumulací elektrické energie i bez ní – se stávají ekonomicky atraktivními kvůli rostoucím nákladům na fosilní energie. Moderní zemědělství má ideální předpoklady k tomu, aby se stalo klíčovou součástí stabilního, decentralizovaného a CO2 neutrálního zásobování energií. Vzhledem k tomu, že se jedná o regionální regiony s krátkými dodavatelskými řetězci a také blízkostí ke spotřebiteli, jsou obnovitelné energie v zemědělství velkým příslibem.

„V budoucnu budeme znalosti a informace o tomto tématu nabízet každoročně prostřednictvím dvou hlavních veletrhů DLG EuroTier a Agritechnica,“ vysvětluje Marcus Vagt rozhodnutí zařadit na veletrh Agritechnica 2023 i energetický sektor.

Na veletrhu Agritechnica 2023 mohou výrobci z oblasti fotovoltaiky, akumulace elektrické energie a větrné energie navázat nové kontakty s osobami s rozhodovacími pravomocemi z kvalifikované odborné cílové skupiny s desítkami let zkušeností v oblasti obnovitelných zdrojů energie.

Nové koncepty a průkopnické inovace zajišťují produktivitu zemědělství a ochranu přírody a životního prostředí. Veletrh Agritechnica 2023 se pod vůdčím tématem "Zelená produktivita" stane koncem letošního roku fórem pro otázky budoucnosti v zemědělství. Návštěvníci z celého světa se setkají s klíčovými hráči a tvůrci změn v mezinárodní zemědělské technice.

Na veletrhu Agritechnica 2023 v Hannoveru jsou zastoupeny všechny celosvětově působící společnosti vyrábějící zemědělskou techniku. Veletrh Agritechnica, který nabízí nejobsáhlejší a nejpestřejší program mezinárodního veletrhu pro zemědělství a rostlinnou výrobu, představuje celou škálu zemědělských strojů, od postřikovačů na ochranu rostlin po drony, od traktorů po autonomní systémy a od sklízecích mlátiček po digitální asistenční systémy.