Dnes je 18.10. – svátek slaví Lukáš

Case IH Baler Automation pro automatizaci procesu lisování

Zveřejněno: 3. 6. 2024

Case IH představil na veletrhu Agritechnica 2023 systém Baler Automation pro automatizaci procesu lisování.

Case IH Baler Automation pro automatizaci procesu lisování.

„Efektivita je základem hry a v oblasti lisování se to nijak neliší,“ řekl Monte Weller, globální produktový lídr pro produktové řady Crop Production a Hay & Forage, Case IH. „Pod tlakem rostoucích nákladů na pohonné hmoty, nedostatku kvalifikované pracovní síly a nepředvídatelného počasí musí být čas obsluhy na poli maximálně produktivní a my jsme cíleně navrhli naše řešení pro automatizaci lisů, abychom jim to umožnili.“

Řešení Case IH Baler Automation funguje takto: Automatizační technologie dává traktoru signál, aby automaticky upravil rychlost pro optimální sběr plodiny. Výsledkem je klid pro provoz s vědomím, že automatizace zvyšuje průchodnost, zabraňuje ucpávání a snižuje spotřebu paliva při pokračování práce na poli.

Automatizace lisů Case IH přináší výhody také obsluze, protože zajišťuje větší flexibilitu, větší pohodlí a menší stres. Snadno použitelná technologie optimalizuje řízení traktoru, čímž pomáhá maximalizovat průchodnost lisu, zabraňuje přetížení a zvyšuje úsporu paliva, takže je snadné zajistit konzistentní kvalitu bez únavy obsluhy.

„I když nejste v kabině vy, s automatikou Case IH Baler Automation toho zvládnete mnohem více,“ řekl Weller. „Je tu možnost prohlížet si zakázky na dálku, pochopit potřeby servisu a importovat různá data podle polí nebo zakázek – včetně hmotnosti balíků, vlhkosti, hustoty atd.“

Nová technologie Case IH Baler Automation bude k dispozici pro všechny lisy řady Case IH LB6 a modelového roku 2024 u řady Case IH LB4.