Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 23.4. – svátek slaví Vojtěch

CNH Industrial kupuje společnost Hemisphere GNSS, lídra v oblasti technologií satelitního určování polohy

Zveřejněno: 8. 4. 2023

Společnost CNH Industrial oznamuje, že uzavřela dohodu o koupi společnosti Hemisphere GNSS, světového lídra v oblasti vysoce výkonné technologie satelitního určování polohy, kterou v současnosti vlastní společnost Unistrong, registrovaná v Čínské lidové republice.

CNH Industrial kupuje společnost Hemisphere GNSS, lídra v oblasti technologií satelitního určování polohy. Ilustrační foto

Tato akvizice je zásadním krokem, který posunuje automatizovaná a autonomní řešení pro zemědělství a stavebnictví. V kombinaci se schopnostmi značky Raven tento vývoj dává společnosti CNH Industrial plnou kontrolu nad přesnými a navigačními technologiemi.

Vlastní řešení společnosti Hemisphere v oblasti globálního navigačního satelitního systému (GNSS) poskytují přesnost pro zemědělství, stavebnictví, těžební průmysl a námořní dopravu. Společnost navrhuje elektronické systémy a softwarová řešení. Její hlavní technologické schopnosti zahrnují zpracování radiofrekvenčního signálu a navigační algoritmy. Společnost bude nadále působit jako samostatná firma prostřednictvím provozů v USA, Kanadě a Austrálii.

Odborné znalosti a síť společnosti Hemisphere GNSS budou integrovány do produktů a služeb značek společnosti CNH Industrial.

Očekává se, že k uzavření transakce dojde ve třetím čtvrtletí roku 2023.