Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Čtyřrotorový shrnovač Krone Swadro TC 1250 Plus obdržel nové funkce. Zajistí rychlejší a pohodlnější nastavení stroje

Zveřejněno: 9. 10. 2023

Kromě známého shrnovače Krone Swadro TC 1250 nabízí výrobce tento čtyřrotorový shrnovač také ve variantě Plus s ještě větším komfortem obsluhy.

Čtyřrotorový shrnovač Krone Swadro TC 1250 Plus obdržel nové funkce.

Jako čtyřrotorový shrnovač s variabilním pracovním záběrem od 9,8 do 12,5 metru se Krone Swadro TC 1250 již osvědčil jako ideální řešení pro zemědělce a poskytovatele služeb. Krone nyní nabízí tento stroj také jako Krone Swadro TC 1250 Plus s různými funkcemi, které ještě více usnadňují a zpříjemňují nastavení pro dokonalé shrnování, aniž by se musely měnit požadavky na traktor.

Základem většího komfortu a pohodlí je nová koncepce ovládání Krone Swadro TC 1250 Plus, zatímco u standardního stroje se hydraulické funkce předvolí pomocí ovládacího panelu, u varianty Plus se to nyní provádí výhradně pomocí nového systému Krone PreSelect Digital. Při této předvolbě je rotorový shrnovač připojen k zásuvce ISOBUS traktoru pomocí speciálního propojovacího kabelu. Tím je zajištěno pohodlné zobrazení příslušných funkcí pomocí nového uživatelského rozhraní na terminálu ISOBUS. Tím může být například vlastní terminál traktoru nebo jedna z volitelně dostupných jednotek Krone DS 500, CCI 800 a CCI 1200. Další výhodou Krone PreSelect Digital je, že příslušné funkce lze předvolit a ovládací zařízení aktivovat pomocí tlačítek AUX ovládací páky traktoru kompatibilní s ISOBUS. Díky tomu lze všechny funkce stroje pohodlně ovládat joystickem.

Nový systém Krone PreSelect Digital.
Nový systém Krone PreSelect Digital.

Díky nové koncepci ovládání Krone Swadro TC 1250 Plus lze nyní shrnovač v mnoha ohledech nastavit podle podmínek na poli ještě rychleji a pohodlněji. Pracovní výška se již nenastavuje ručně. Místo toho se nastavuje podle potřeby elektricky přes terminál z kabiny traktoru. Výšku hrabice lze odečítat a nastavovat pro každý rotor zvlášť prostřednictvím terminálu. Ve variantě Plus lze nyní zvedat všechny čtyři rotory také samostatně, například pro dosažení dokonalého výsledku shrnování v klínech na poli. Stejně jako u modelu Krone Swadro TC 1250 je možné nastavit prodlevu mezi zvedáním předního a zadního rotoru. U modelu Krone Swadro TC 1250 Plus lze zpoždění zdvihu optimálně přizpůsobit podmínkám na poli zadáním cílové hodnoty do terminálu.