50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Dolehla na vaše podnikání energetická krize? Zemědělcům pomohou dotace na obnovitelné zdroje v energetice a další projekty

Zveřejněno: 6. 2. 2023

Dolehla na vaše podnikání energetická krize a vy nevíte, jak si s ní poradit? Toto téma se týká většiny podniků a my vám s ním můžeme pomoci, proto přinášíme souhrnný článek o možnostech dotací pro rok 2023.

Jednoznačně můžete uspořit za energie – například fotovoltaické elektrárny z Modernizačního fondu z programu RES+.

Jsme enovation a jako jedna z největších poradenských společností se přímo účastníme jednání o nových dotačních programech. Máme tak přístup k nejaktuálnějším informacím v době, kdy se jejich podmínky mění doslova ze dne na den.

Kde můžete ušetřit?

Jednoznačně můžete uspořit za energie. Máme pro vás dvě možnosti.

  1. Nové obnovitelné zdroje v energetice – například fotovoltaické elektrárny z Modernizačního fondu z programu RES+. Tato možnost je k dispozici do 15. 3. 2023. Zajímává vás víc? Ozvěte se nám.

  2. Komplexní projekty – například zateplení, výměna obálky budovy, výměna oken, dveří, výměna osvětlení. Součástí komplexního projektu může být také výměna výrobních technologií. Běží dlouhodobě až do 30. 11. 2023. Jde o jakékoliv opatření, které u žadatele vyvolá energetickou úsporu. Jedná se o výzvu průběžnou, což znamená, kdo dřív podá projekt a naplní podmínky výzvy, ten dostane z alokace výzvy poměrnou část dotace pro váš projekt.

Co vám dotace přinesou?

Samozřejmě úsporu. Můžete vyměnit technologie, které má mnohdy ty nejlepší roky za sebou. Dále si v budovách zlepšíte tepelný komfort a podpoříte estetické hledisko staveb. V neposlední řadě investicí v podobě dotace dojde ke zhodnocení vašeho majetku, což se může hodit do budoucna pro případ prodeje. Doporučujeme realizovat úsporná opatření co nejdříve, aby vám nelétaly zbytečně peníze ven oknem.

Úspora:

Dolehla na vaše podnikání energetická krize? Zemědělcům pomohou dotace na obnovitelné zdroje v energetice a další projekty.
Dolehla na vaše podnikání energetická krize? Zemědělcům pomohou dotace na obnovitelné zdroje v energetice a další projekty.

Nejčastěji čerpané dotace jsou na:

  1. Fotovoltaické elektrárny.

  2. Potravinářství – výrobní linky.

  3. Komplexní projekty energetických úspor.

Obraťte se na enovation při výběru té správné dotace pro váš podnik. Nabízíme komplexní služby. Naši experti na dotace mají s celou agendou bohaté zkušenosti.

Výhled dotačních programů pro zemědělství na rok 2023

Stát připravuje nové podmínky a zásady dotačních titulů. V tuto chvíli za vás monitorujeme situaci a na našich webových stránkách www.enovation.cz přineseme nové informace, jakmile to bude aktuální.

Příklad realizovaného projektu z praxe

Došlo k těmto změnám:

  • Zateplení objektu. Konkrétně zateplení stropu půdních prostor, střech a podlah.

  • Výměna otvorových výplní (oken, střešních oken, dveří).

  • Rekonstrukce systémů a zdrojů pro vytápění a ohřev vody.

  • Nahrazení osvětlení LED a úspornými svítidly.

  • Realizace systému vzduchotechniky a klimatizace s rekuperací tepla.

O enovation

Jsme poradenská společnost. Od roku 2007 pomáháme českým firmám z různých odvětví – především výrobním, technologickým, zemědělským a ICT podnikům – získávat evropské i národní dotace. Máme za sebou více než 1 400 uskutečněných projektů, které těmto firmám přinesly dohromady 32 miliard korun. Dlouhodobě si držíme více než 90 % úspěšnost při schválení žádostí o dotace našich klientů.

Rádi vám zodpovíme jakékoliv dotazy týkající se vašeho podnikání a dotací na jeho zlepšení. Kontakt na enovation je zde: e-mail enovation@enovation.cz