Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Dva nové traktory v modelové řadě Case IH Farmall A

Zveřejněno: 21. 9. 2022

Case IH rozšiřuje řadu traktorů Case IH Farmall A o dva nové modely Case IH Farmall 90 A o výkonu 90 koní a Case IH Farmall 100 A o výkonu 100 koní. Řada Case IH Farmall zahrnuje modely o výkonu od 55 do 120 koní.

Již z výroby je možné traktory objednat s čelním nakladačem Case IH.

Robustní a všestranné traktory Case IH Farmall 90 A a Case IH Farmall 100 A byly vyvinuty pro malé a střední farmy. Nabízejí velmi dobrý poměr ceny a výkonu a využití naleznou při sklizni pícnin, setí, postřiku, hnojení a lehkém zpracování půdy. Hodí se také do živočišné výroby.

Traktory jsou vybavené čtyřválcovým motorem FPT F5 o objemu 3,6 litru. Poskytuje velmi vysoký maximální točivý moment 380 Nm u modelu Case IH Farmall 90 A a 450 Nm při 1300 ot/min u modelu Case IH Farmall 100 A. Nádrž na naftu pojme 130 litrů a nádrž na AdBlue 14,4 litrů. Velmi výhodné jsou 600hodinové intervaly údržby, které minimalizují prostoje a náklady na údržbu.

Další klíčovou vlastností motoru je vysoce účinný a bezúdržbový systém následného zpracování výfukových plynů. Technologie Compact Hi-eSCR2 nevyžaduje výměnu filtrů ani mechanické čištění. Systém zahrnuje oxidační katalyzátor (DOC), filtr pevných částic (DPF) a systém selektivní katalytické redukce (SCR), který je velmi kompaktní díky nízké míře recirkulace výfukových plynů (EGR). Tato pokročilá technologie je umístěna pod kapotou motoru, což umožňuje rychlou a snadnou instalaci čelního nakladače a snadný přístup k olejovým a vzduchovým filtrům na levé straně traktoru. Konstrukce bez nutnosti použití externích komponent také maximalizuje světlou výšku traktoru, což přispívá k bezproblémové práci v řádkových kulturách a při sklizni sena.

Traktory Case IH Farmall A jsou vybavené čtyřválcovým motorem FPT F5 o objemu 3,6 litru.
Traktory Case IH Farmall A jsou vybavené čtyřválcovým motorem FPT F5 o objemu 3,6 litru.

Oba traktory Case IH Farmall 90 A a Case IH Farmall 100 A používají mechanickou převodovku 12 x 12 (rychlost 40 km/h) nebo volitelnou hydraulicky ovládanou převodovku Powershuttle se čtyřmi rychlostními stupni v každém ze tří rozsahů. Volitelně je k dispozici také převodovka s plazivými převody 20 x 20.

Modely Case IH Farmall 90 A a Case IH Farmall 100 A s pohonem všech kol jsou vybaveny odolnou přední nápravou třídy 1.0 s elektrohydraulickou uzávěrkou diferenciálu. Kotoučové brzdy zajišťují silný brzdný účinek. Standardem je také automatické zapojení pohonu všech kol při brzdění, které dále zvyšuje výkon, stabilitu a bezpečnost.

Zadní závěs traktorů Case IH Farmall A má kapacitu 4 400 kg. Systém Case IH Lift-O-Matic™ zároveň umožňuje rychlé zvedání a spouštění nářadí do předem nastavené polohy. Traktory jsou také vybaveny nezávislým třírychlostním elektrohydraulickým vývodovým hřídelem (540 / 540E / 1 000) s možností volby ECO. Mezi další možnosti výbavy patří mechanický přední závěs s kapacitou až 1 400 kg, přední vývodový hřídel s 1 000 otáčkami za minutu a čerpadlo Extra Flow s vysokým hydraulickým průtokem 82 l/min.

Již z výroby je možné traktory objednat s čelním nakladačem Case IH. Ideálním nakladačem pro nové traktory Case IH Farmall A je Case IH L3815A. Má jednoduchou konstrukci plug-and-play, výšku zdvihu až 3,8 metru a maximální nosnost 1 922 kg, takže je ideální pro běžné manipulační práce.

Řidiči se mohou těšit na novou čtyř-sloupkovou kabinu s rovnou podlahou. Kabina je vybavena čtyřmi pracovními světly. Klimatizace je součástí standardní výbavy. Zvolit lze kabinu s velkým střešním oknem. Všechny ovládací prvky jsou umístěné na ovládacím panelu na pravé straně od řidiče. Vzduchem odpružené sedadlo optimalizuje jízdní komfort a standardem je také zásuvka USB a držák telefonu.