TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

John Deere 5ML – nejvýkonnější úzkorozchodné traktory pro použití ve speciálních plodinách

Zveřejněno: 1. 2. 2023

S novou řadou John Deere 5ML představuje společnost John Deere své dosud nejvýkonnější úzkorozchodné traktory pro použití ve speciálních plodinách. Řada John Deere 5ML je nyní vybavena komplexním balíčkem technologií pro přesné zemědělství. Model John Deere 5130 ML dosahuje maximálního výkonu 134 koní.

Model John Deere 5130 ML dosahuje maximálního výkonu 134 koní.

Pro usnadnění práce při pěstování speciálních plodin nabízí model John Deere 5ML komplexní balíček technologií přesného zemědělství John Deere. Jedinečnou funkcí je integrovaný naváděcí systém AutoTrac. Displej AutoTrac byl integrován přímo do přístrojové desky, takže není třeba používat další displej.

Stále častěji musí zemědělci podrobněji dokumentovat své pracovní postupy. S volitelně dostupným displejem Gen 4 lze každý pracovní krok na stroji snadno zdokumentovat a bezpečně přenést do operačního centra John Deere, které je k dispozici zdarma. Zde lze všechny činnosti sledovat, plánovat a analyzovat, což zemědělci umožňuje činit agronomická rozhodnutí. S funkcí 1-Click-Go-AutoSetup společnosti John Deere lze dokumentaci a provádění operací, jako je nastavení aplikační dávky, nastavit prostřednictvím operačního centra. Jakmile traktor vstoupí do příslušného pole, zobrazí se na displeji definovaná úloha. Funkce 1-Click-Go-AutoSetup tak šetří čas při nastavování a zajišťuje bezchybnou dokumentaci.

Zvláštností modelu John Deere 5ML je jeho mimořádná nosnost, která u zadní hydrauliky dosahuje 4 900 kg. U přední hydrauliky je to 2 900 kg a užitečné zatížení 3 500 kg.
Zvláštností modelu John Deere 5ML je jeho mimořádná nosnost, která u zadní hydrauliky dosahuje 4 900 kg. U přední hydrauliky je to 2 900 kg a užitečné zatížení 3 500 kg.

Systém Connected Support společnosti John Deere maximalizuje dobu provozuschopnosti stroje. Se souhlasem zákazníka jsou data stroje analyzována na dálku, zatímco traktor pracuje. Pokud dojde k závadě, je automaticky informován místní distributor John Deere a zákazník může být kontaktován dříve, než dojde k ovlivnění výkonu stroje.

Motor John Deere PowerTech Plus v novém modelu John Deere 5130 ML je 4,5litrový čtyřválec, který má o 30 % vyšší točivý moment a poskytuje maximální výkon 134 koní. Mechanická převodovka PowerQuad Plus má čtyři převodové stupně a volitelná převodovka Powr8 má osm převodových stupňů s možností řazení při plném zatížení.

Prostřednictvím operačního střediska John Deere 5ML lze traktor připojit k softwarovým aplikacím partnerských společností.
Prostřednictvím operačního střediska John Deere 5ML lze traktor připojit k softwarovým aplikacím partnerských společností.

John Deere zaujme nejen velkým výkonem motoru, ale také hydraulickým výkonem 117 l/min. Model John Deere 5ML lze použít i pro práci s čelním nakladačem. Zvláštností modelu John Deere 5ML je jeho mimořádná nosnost, která u zadní hydrauliky dosahuje 4 900 kg. U přední hydrauliky je to 2 900 kg a užitečné zatížení 3 500 kg. Kromě toho se model John Deere 5ML vyznačuje robustní konstrukcí. Blatníky, kryty palivové nádrže a zadních světel, stejně jako těsnění dveří, jsou vyrobeny z oceli, a proto jsou obzvláště robustní. Zaoblené rohy v konstrukci zajišťují, že při průjezdu úzkými porosty nedojde k poškození plodin.

Kabina modelu John Deere 5ML je vybavena elektronickým joystickem a LCD displejem na přístrojové desce. To poskytuje vynikající přehled o nastavení traktoru a zvyšuje komfort obsluhy, protože joystick usnadňuje ovládání nářadí. S funkcí řízení souvratí iTec se řidiči výrazně uleví díky automatizaci pracovních procesů při otáčení na souvrati. Filtrační systém kabiny kategorie 4 (podle normy EN 15695) integrovaný do střechy kabiny řidiče je k dispozici jako volitelná výbava a poskytuje ochranu před prachem, aerosoly a výpary, které jsou nebezpečné pro zdraví.

Traktory John Deere 5ML lze objednávat od ledna 2023.