Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Kompaktní diskové podmítače Pöttinger TERRADISC se záběry od 4 do 6 metrů lze vybavit nožovým válcem

Zveřejněno: 19. 12. 2022

Kompaktní diskové podmítače se při zpracování půdy používají mnoha různými způsoby. Aby bylo použití ještě efektivnější a flexibilnější, lze polonesená provedení Pöttinger TERRADISC 4001 T, 5001 T a 6001 T kombinovat také s předním nožovým válcem.

Modely Pöttinger TERRADISC T s pracovními záběry až 6 metrů mohou být pro ještě větší univerzálnost vybavené vinutým nožovým válcem.

Modely Pöttinger TERRADISC T s pracovními záběry až 6 metrů mohou být pro ještě větší univerzálnost vybavené vinutým nožovým válcem. To zvyšuje využitelnost stroje od přípravy seťového lůžka až po zapracování strniště obilí, řepky, slunečnice, kukuřice i meziplodin. Přídavný efekt drcení eliminuje potřebu předchozího zpracování jiným strojem. To šetří čas a náklady. Pozitivně je zapravení organické hmoty do půdy a její mikrobiální přeměna. Hnízdění a přezimování škodlivých organismů je ztížené a je tak zabráněno růstu škodlivé populace. Není-li nožový válec pro pracovní proces potřebný, lze jej zcela výškově složit.

Nože předního nožového válce jsou stočené. To zajišťuje hladký chod díky stálému kontaktu se zemí a vede k rovnoměrnému bodovému zatížení řezné hrany. Průměr válce 350 mm zajišťuje vysokou rychlost. Tyto aspekty zajišťují stálou kvalitu a vysokou intenzitu řezání, což má za následek silný efekt drcení. Nožový válec podmítače Pöttinger TERRADISC T spolehlivě zpracovává i tvrdé půdy. Hydraulicky nastavitelná výška válce umožňuje rychle reagovat na různé podmínky.

Nože předního nožového válce podmítače Pöttinger TERRADISC T jsou stočené. To zajišťuje hladký chod díky stálému kontaktu se zemí a vede k rovnoměrnému bodovému zatížení řezné hrany.
Nože předního nožového válce podmítače Pöttinger TERRADISC T jsou stočené. To zajišťuje hladký chod díky stálému kontaktu se zemí a vede k rovnoměrnému bodovému zatížení řezné hrany.

Pöttinger TERRADISC T se záběry 4 až 6 metrů vyrobené od roku 2018 lze tímto válcem snadno vybavit. Všechny potřebné upevňovací body jsou již na strojích k dispozici.