Objevte novou řadu traktorů DEUTZ-FAHR 5 Keyline
Dnes je 7.7. – svátek slaví Bohuslava

Kverneland se u postřikovačů připravuje na zavedení systému pro bezkontaktní plnění přípravků

Zveřejněno: 4. 7. 2024

Kverneland je připraven na budoucí zavedení systému pro bezkontaktní přepravu/plnění přípravků (Closed Transfer System – CTS), který je šetrný k životnímu prostředí, a na připravovanou legislativu.

Kverneland se u postřikovačů připravuje na zavedení systému pro bezkontaktní plnění přípravků.

Tažené a samojízdné postřikovače Kverneland jsou uzpůsobeny k integraci systému pro bezkontaktní přepravu/plnění přípravků CTS. Uzavřený systém přenosu poskytuje bezpečné, přesné a ekologické řešení přenosu přípravků na ochranu rostlin do postřikovače. Cílem je plnění bez rozlití s minimálním rizikem pro obsluhu i životní prostředí.

Uzavřený systém přenosu zajišťuje bezpečný, rychlý a přesný způsob plnění přípravku ve správné koncentraci a také integrované čištění krytu a nádoby. Použití uzavřeného systému přenosu proto omezuje hlavní riziko bodového zdroje kontaminace do půdy nebo povrchových vod tím, že omezuje riziko úniku produktu během plnění. Kompletní produkt je použit a plechovky jsou kompletně vyprázdněny a vyčištěny systémem CTS, takže k recyklaci zůstávají pouze prázdné a čisté plechovky.