Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Nová generace zadní žací kombinace SIP DISC HD D pro větší farmy a poskytovatele služeb

Zveřejněno: 29. 6. 2023

Slovinský výrobce techniky SIP pro sklizeň pícnin představil novou zadní žací kombinaci SIP DISC HD D určenou pro větší farmy a poskytovatele služeb. Novinka si odbyla českou premiéru na akci CASE DEN v Kámeni a na akci Naše pole v Nabočanech.

Nová generace zadní žací kombinace SIP DISC HD D pro větší farmy a poskytovatele služeb.

Nová žací kombinace SIP DISC HD D se shazovacími pásy a teleskopickým nastavením pracovního záběru disponuje promyšleným systémem pohonu s integrovaným systémem Overload Monitoring System (OMS) pro monitorování přetížení stroje.

Zadní žací kombinace SIP DISC HD D ve spojení s příslušným čelním žacím strojem dosahuje pracovního záběru od 9,20 do 10,20 metru. I při tomto záběru stroj poskytuje kompaktní přepravní rozměry. Teleskopická ramena umožňují nastavení přesahu podle šířky čelního žacího stroje: od 3 do 3,5 metru. Pomáhají také obsluze stroje kontrolovat překrytí žacích ramen při sečení v zatáčce, při vyhýbání se překážce a při sečení ve svahu. Dokáží rovněž nastavit šířku řádku od 1,8 do 3,5 metru.

Zadní žací kombinace SIP DISC HD D poskytuje kompaktní přepravní rozměry.
Zadní žací kombinace SIP DISC HD D poskytuje kompaktní přepravní rozměry.

Třecí spojky umožňují hladký rozjezd žacího stroje SIP DISC HD D a snižují opotřebení traktoru. Bezpečnostní spojky a systém OMS zajišťují neustálou kontrolu a prostřednictvím senzorů zabraňují poškození žacího ústrojí. V případě přetížení hnacího ústrojí systém upozorní obsluhu stroje, aby přijala preventivní opatření. Kloubové hřídele umožňují plynulý chod pohonného ústrojí bez vibrací a prodlužují tak životnost stroje. Dochází také k lepší efektivitě spotřeby energie při rozjezdu a za chodu žacího stroje. Snadný přístup k prvkům pohonného ústrojí s prodlouženými intervaly mazání umožňuje rychlou údržbu stroje.

SIP DISC HD D s kondicionérem a shazovacími pásy

Nová generace žacích strojů SIP DISC HD D se vyznačuje modulární konstrukcí, jež umožňuje jejich použití bez kondicionéru nebo v případě potřeby s kondicionérem a shazovacími pásy. Montáž nebo demontáž pásů a kondicionéru je velmi snadná. Je možné volit mezi různými typy kondicionérů. Na pozemcích, kde se pěstují převážně travní a jetelotravní směsi, se doporučuje kondicionér s pružnými ocelovými nebo pevně namontovanými plastovými prsty. Na pozemky s vojtěškovými a jetelovými směsmi lze použít gumový kondicionér se dvěma profilovanými válci, který nepoškozuje jemné listy.

Nová generace žacích strojů SIP DISC HD D se vyznačuje modulární konstrukcí, jež umožňuje jejich použití bez kondicionéru nebo v případě potřeby s kondicionérem a shazovacími pásy.
Nová generace žacích strojů SIP DISC HD D se vyznačuje modulární konstrukcí, jež umožňuje jejich použití bez kondicionéru nebo v případě potřeby s kondicionérem a shazovacími pásy.

Při použití kondicionéru lze žací stroj SIP DISC HD D vybavit shazovacími pásy pro rychlejší sklizeň a také pro snížení ztrát sušiny a vnášení popelovin do píce. Pásy jsou vybaveny plastovými lamelami. Pás je poháněn hydraulikou traktoru a hydromotorem. S pásy lze tvořit řádek široký 3,5 metru. Šířka řádku se dá také nastavit podle pracovní šířky sběracího ústrojí řezačky nebo sběracího vozu. Během sečení je možné oba pásy zvedat nebo spouštět společně nebo nezávisle na sobě. Při zvedání se jejich pohon automaticky zastaví.

Žací stroj SIP DISC HD D je vybaven hydraulickým závěsným systémem (oddělený pro pravou a levou stranu), který se snadno ovládá z traktoru. V případě nárazu jsou žací lišty hydraulicky jištěny, pohybují se současně dozadu a nahoru a poté se automaticky vracejí do pracovní polohy. Všechny prvky žací lišty jsou snadno přístupné, což umožňuje rychlou a snadnou údržbu stroje. Bezpečnost při přepravě a skladování stroje zajišťuje patentovaný automatický mechanický bezpečnostní systém.

Importérem strojů SIP do České republiky je společnost AGRI CS, která prostřednictvím svých poboček a obchodních partnerů poskytuje po celé České republice možnost předvádění strojů u svých zákazníků. Proto neváhejte kontaktovat svého nejbližšího prodejce SIP ve vašem regionu. O oblíbenosti strojů značky SIP na českém trhu svědčí prodejní úspěchy a předávání velkého množství techniky novým majitelům během roku. Aktuální novinky můžete sledovat na facebookové stránce SIP CZECH věnované strojům této slovinské značky.

Fotografie z předání strojů SIP novým českým majitelům.
Fotografie z předání strojů SIP novým českým majitelům.