Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Nové ovládání Krone PreSelect jako první dostane žací trojkombinace

Zveřejněno: 13. 6. 2023

Krone představuje nové ovládání strojů Krone PreSelect. Toto zařízení umožňuje nastavit elektricky předvolbu požadované funkce a pomocí připojeného hydraulického okruhu traktoru ji posléze vykonat. Ovládání je dostupné ve dvou provedeních.

Nové ovládání Krone PreSelect jako první dostane žací trojkombinace.

Krone PreSelect DS 50 představuje elektrický panel předvolby v novém designu. Alternativou k tomuto řešení je možnost propojit stroj s ISOBUS traktorem propojovacím kabelem Krone PreSelect Digital. Funkce stroje jsou pak zobrazeny a předvoleny na ISOBUS terminálu traktoru a ovládány hydraulicky. Tím se nabízí velmi flexibilní uspořádání připojení stroje k traktoru. Je k dispozici výběr mezi Krone PreSelect DS 50 a Krone PreSelect Digital. Krone PreSelect bude zpočátku nabízen ke známým trojkombinacím Krone EasyCut B 870, B 1000 a B 950 Collect. Dalším krokem bude rozšíření nabídky i na ostatní skupiny strojů.

Krone PreSelect DS 50 přichází na trh v moderním designu založeném na řídicí jednotce DS 100. Připojuje se přímo k zásuvce stroje a je napájeno 12V napětím ze zásuvky v kabině traktoru. Krone PreSelect DS 50 nabízí jednoruční ergonomické ovládání s membránovými tlačítky. U žací trojkombinace lze předvolit různé hydraulické funkce, jako je zvedání žacích jednotek na jedné nebo obou stranách, nastavení pracovního záběru, nebo zvedání a spouštění pásů dopravníků. Po předvolbě na ovládacím panelu se daná funkce aktivuje použitím příslušného vnějšího hydraulického okruhu traktoru. Statusové diody LED informují o stavu pohonu (aktivní/zastaven), přepravní poloze žacích jednotek, případně o aktuálně zvolených funkcích. Hodnoty přítlaku žacích jednotek na povrch a rychlosti pohybu dopravníků se zobrazují na displeji a mohou být měněny tlačítky „Minus“ a „Plus“.

Systém zapojení Krone PreSelect Digital nabízí všechny funkce jako Krone PreSelect DS 50. Rozdíl spočívá v tom, že je stroj připojen kabelem do ISOBUS zásuvky traktoru a zobrazení ovládacího rozhraní s možností výběru předvolby požadované funkce je na UT terminále traktoru. Zde je možné vybrat požadovanou funkci připojeného stroje prostřednictvím Krone PreSelect Digital na ISOBUS-Terminálu a aktivovat ji vnějším hydraulickým okruhem traktoru. Symboly zobrazují aktuálně předvolenou funkci stroje. Navíc je do systému Krone PreSelect Digital integrováno i zákaznické počítadlo a je možné zobrazit i otáčky žacího stroje. Přítlak žacích jednotek i rychlost pohybu pásů příčných dopravníků je možné regulovat pomocí tlačítek na obrazovce. Velkou výhodou tohoto zapojení je možnost využití předvolby funkce a ovládání hydraulických okruhů ISOBUS multifunkční pákou traktoru. Tímto způsobem lze všechny funkce traktoru a stroje pohodlně ovládat pomocí joysticku, aniž byste museli použít jiný ovladač, a to i na strojích bez ISOBUS systému.

Systém zapojení Krone PreSelect Digital nabízí všechny funkce jako Krone PreSelect DS 50. Rozdíl spočívá v tom, že je stroj připojen kabelem do ISOBUS zásuvky traktoru a zobrazení ovládacího rozhraní s možností výběru předvolby požadované funkce je na UT terminále traktoru.
Systém zapojení Krone PreSelect Digital nabízí všechny funkce jako Krone PreSelect DS 50. Rozdíl spočívá v tom, že je stroj připojen kabelem do ISOBUS zásuvky traktoru a zobrazení ovládacího rozhraní s možností výběru předvolby požadované funkce je na UT terminále traktoru.