Dnes je 25.10. – svátek slaví Beáta

Nové produkty a inovace BEDNAR FMT pro rok 2025

Zveřejněno: 25. 10. 2024

Jako tradičně s blížícím se koncem roku a začátkem nové obchodní sezony 2025 uvádí společnost BEDNAR FMT na trh nové produkty.

Nové produkty a inovace BEDNAR FMT pro rok 2025.

Inovace proběhly také u stávajících strojů a došlo i k rozšíření pracovních záběrů. Podívejte se na naše nové produkty pro rok 2025, které jsou, stejně jako ostatní produkty BEDNAR, nyní standardně k dispozici s dvouletou tovární zárukou bez omezení zpracovaných hektarů.

Tažený řezací válec BEDNAR DURACUT TE i pro mělké zpracování půdy

  • Těžký tažený řezací válec pro mechanickou likvidaci posklizňových zbytků, meziplodin a mělké zapravení výdrolu do půdy.

  • Vyměnitelné nože z vysokopevnostní oceli HARDOX pro maximální odolnost nožů a jejich minimální opotřebení.

  • Válce lze pro zvýšení řezacího efektu naplnit vodou (váha se pak pohybuje až na úrovni 1 240 kg/m).

Tažený řezací válec BEDNAR DURACUT TE je stroj pro účinnou likvidaci a narušení posklizňových zbytků a meziplodin. Rozmístění nožů do tvaru písmene „V“ nabízí vysokou řezací schopnost. V průběhu práce spočívá celá hmotnost rámu a vody ve válcích na nožích. Toto řešení maximalizuje drticí efekt válců včetně zpracování horní vrstvy půdy. Tato pracovní operace efektivně nastartuje proces růstu výdrolů, například po sklizni řepky.

Tažený řezací válec BEDNAR DURACUT TE i pro mělké zpracování půdy.
Tažený řezací válec BEDNAR DURACUT TE i pro mělké zpracování půdy.

BEDNAR DURACT TE je z agronomického hlediska velmi zajímavý stroj. Jedná se o ekonomický způsob likvidace rostlinných zbytků a jejich promíchání se svrchní vrstvou půdy. Tato pracovní operace pomáhá podporovat rozklad rostlinných zbytků. Jedná se také o velmi účinný způsob boje proti některým škůdcům, jako je například zavíječ kukuřičný nebo slimáci.

Řezací válce stroje BEDNAR DURACUT TE jsou velice robustní, osazené válci o průměru 940 mm. V průběhu práce spočívá celá hmotnost rámu a vody ve válcích na nožích. Toto řešení maximalizuje drticí efekt válců i v případě tvrdých rostlinných zbytků, jako je například kukuřice. V případě stroje BEDNAR DURACUT TE 12400 je váha stroje na metr 968 kg. Řezací válce lze pro zvýšení řezacího efektu naplnit vodou. Váha se pak pohybuje až na úrovni 1 240 kg/m.

BEDNAR SPEED CHOP SC_F pro management posklizňových zbytků a meziplodin

  • Univerzální agregace do čelního nebo zadního tříbodového závěsu traktoru (vhodná kombinace se stroji BEDNAR SWIFTERDISC XN, XO_F nebo BEDNAR DIRECTO NO).

  • Dvouřadé postavení válců o průměru 460 mm pro vysokou obvodovou rychlost a kvalitní nařezání.

  • Vyměnitelné nože pro snadnou a rychlou výměnu v případě opotřebení nebo poškození.

BEDNAR SPEED CHOP SC_F je vysoce účinný řezací válec pro zpracování meziplodin nebo posklizňových zbytků. Dvouřadé provedení válců a přídavné závaží na přání nabízí optimální přítlak pro efektivní likvidaci. Řezací válec lze používat samostatně (v předním nebo zadním tříbodovém závěsu), nebo například v kombinaci se secím strojem BEDNAR DIRECTO NO nebo diskovým podmítačem BEDNAR SWIFTERDISC XO_F. Taková kombinace šetří čas a peníze.

BEDNAR SPEED CHOP SC_F pro management posklizňových zbytků a meziplodin.
BEDNAR SPEED CHOP SC_F pro management posklizňových zbytků a meziplodin.

Řezací válec BEDNAR SPEED CHOP SC_F je výborným strojem, který odpovídá aktuálním potřebám zemědělců. Díky jeho pracovní rychlosti až 20 km/h a nízkým nárokům na energii ušetříte čas i peníze. Je také ideálním nástrojem v kombinaci se stroji pro technologii minimalizačního zpracování půdy nebo přímého setí. Kvalitní nařezání rostlinného materiálu taktéž napomáhá rozkladu organických látek.

BEDNAR SPEED CHOP SC_F je osazen dvěma válci o průměru 460 mm. Malý průměr řezacího válce spolu s vysokou obvodovou rychlostí nabízí výborný řezací efekt. Tato konstrukční vlastnost v kombinaci s velkým počtem nožů umožňuje dosáhnout kvalitního nařezání organické hmoty.

Rotační kypřič BEDNAR ROTO-MASTER nejenom pro celoplošné zpracování

  • Možnost úpravy rotačního kypřiče pro meziřádkovou kultivaci porostů kukuřice, slunečnice nebo cukrové řepy (varianta 80/75/70 nebo 50 cm).

  • Offsetové uspořádání rotačních hvězdic pro vysokou průchodnost stroje a výborné kopírování terénu.

  • Výškově stavitelná podpěrná kola pro výborné vedení stroje terénem v základní výbavě stroje.

BEDNAR ROTO-MASTER RMN je rotační kypřič určený pro celoplošnou mechanickou likvidaci plevelů a narušení půdní krusty. Robustní konstrukce stroje umožňuje dosahovat pracovní rychlosti až 30 km/h. BEDNAR ROTO-MASTER RMN představuje vysoce univerzální stroj, který lze využít v porostech obilovin, cukrové řepy, slunečnice, kukuřice nebo sóji.

Rotační kypřič BEDNAR ROTO-MASTER nejenom pro celoplošné zpracování.
Rotační kypřič BEDNAR ROTO-MASTER nejenom pro celoplošné zpracování.

Rotační kypřič BEDNAR ROTO-MASTER RMN představuje stroj, který lze použít v ekologickém i konvenčním zemědělství. Stroj lze využít pro celou řadu plodin, hustě seté i řádkové plodiny. V době, kdy jsou intenzivní klimatické jevy stále častější, je rotační kypřič ideálním nástrojem. BEDNAR ROTO-MASTER dokáže narušit půdní krustu po nepříznivém počasí nebo zastavit kapilární vzlínání, čímž zachovává půdní vlhkost v případě sucha. S ohledem na snížení používání přípravků na ochranu rostlin lze rotační kypřič využít také pro mechanickou likvidaci plevelů.

Secí kombinace BEDNAR KATARA KN_S pro precizní založení porostu

  • Rotační brány s nejlepším drobícím efektem na trhu – vzdálenost mezi rotory pouze 24,5 cm.

  • Centrální rozdělovací hlava, s možností i dvojité, pro vypínání poloviny pracovního záběru stroje.

  • Robustní provedení secích botek s meziřádkovou vzdáleností 12,5 nebo 16,7 cm pro různé podmínky.

Nesená secí kombinace BEDNAR KATARA KN_S je navržena pro konvenčně hospodařící zemědělce, kteří hledají soulad vysokých výnosů a efektivity hospodaření formou minimalizace pracovních operací. BEDNAR KATARA KN_S přináší ta nejlepší technická řešení od společnosti BEDNAR. Jedná se o spojení rotačních bran BEDNAR KATOR KN, vyhlášených svou robustností a vyšším počtem rotorů na 1 metr záběru, s dobře osvědčenou secí lištou.

Secí kombinace BEDNAR KATARA KN_S pro precizní založení porostu.
Secí kombinace BEDNAR KATARA KN_S pro precizní založení porostu.

BEDNAR KATARA KN_S je navržena pro zemědělce využívající standardní technologii zpracování půdy – orbu. Vysoký počet rotorů na 1 metr pracovního záběru v kombinaci s vysokou obvodovou rychlostí zaručuje kvalitní přípravu seťového lůžka. Osivo má výborný kontakt s půdou a vlákou pro následný vývoj. Pro tento účel jsme speciálně vyvinuli secí lištu s meziřádkovou vzdáleností 12,5 cm.

Secí kombinace BEDNAR KATARA KN_S nabízí v transportní poloze jednu z nejmenších přepravních šířek na trhu – pouhých 2,5 metru. BEDNAR KATARA KN_S splňuje všechny požadavky EU pro přesun po pozemních komunikacích. Secí lišta je velmi blízko zadnímu pěchu. Tato konstrukční vlastnost je velmi důležitá pro optimální těžiště, které je velmi blízko zadnímu závěsu traktoru.

Secí lišta BEDNAR CORSA CN 6000 nově s předním příslušenstvím

  • Volitelná výbava v podobě předního příslušenství – TURBO nebo PROFI coultery, pneumatikový pěch a páskový smyk Crushbar.

  • Možnost vypínání poloviny pracovního záběru stroje pro úsporu hnojiva nebo osiva.

  • Optimalizované postavení distribuční hlavy pro lepší vedení osiva a hnojiva.

BEDNAR CORSA CN je nesená secí lišta, která nachází uplatnění při zakládání úzkořádkových plodin, jako jsou obiloviny, olejniny, traviny nebo meziplodiny. Nesená secí lišta BEDNAR CORSA CN je navržena pro zakládání porostů do částečně nebo zcela připravené půdy. Secí lišta se agreguje do tříbodového závěsu traktoru (vhodná kombinace s čelním zásobníkem BEDNAR FERTI-BOX FB_F / SEED BOX SB) nebo přímo do tříbodového závěsu zásobního vozu FERTI-CART FC nebo COMBO SYSTEM CS.

Secí lišta BEDNAR CORSA CN 6000 nově s předním příslušenstvím.
Secí lišta BEDNAR CORSA CN 6000 nově s předním příslušenstvím.

BEDNAR CORSA CN představuje secí lištu určenou pro zakládání porostů do alespoň částečně připravené půdy. Na robustním rámu secí lišty se nachází dvoudiskové secí botky s paralelogramem. Velkou výhodou secí lišty BEDNAR CORSA CN je její vysoká obratnost, velký plošný výkon a precizní uložení osiva do půdy.

Nový model secího stroje BEDNAR DIRECTO NO

  • Rozšíření modelové řady BEDNAR DIRECTO NO o stroj s pracovním záběrem 8 metrů.

  • Osvědčená secí botka DIRECT STAR pro zakládání porostů do strniště, nezpracované půdy nebo porostů meziplodin.

  • Možnost zakládání porostů na meziřádkovou vzdálenost 16,7 cm nebo ob řádek na 33,4 cm.

Nový model secího stroje BEDNAR DIRECTO NO.
Nový model secího stroje BEDNAR DIRECTO NO.

BEDNAR DIRECTO NO je secí stroj pro přímé setí robustní konstrukce zkonstruovaný pro založení porostů přímo do strniště, meziplodin, zpracované nebo nezpracované půdy. Unikátní disková secí botka je schopna založit porost i v těch nejtěžších podmínkách velkého množství rostlinných zbytků nebo velmi suché a těžce zpracovatelné půdy. V jednom přejezdu lze vysévat až tři druhy plodin nebo současně během setí aplikovat hnojivo.

Inovace u zásobníků a zásobních vozů BEDNAR

  • Nový ovládací software BEDNAR EASY CONTROL pro přehledné a intuitivní ovládání.

  • Systém vzdálené kalibrace FARM LINK bez nutnosti zadávat kalibrační hodnoty na terminálu traktoru.

  • Nové možnosti výbavy – například kypřiče stop traktoru, možnosti vypínání poloviny záběru nebo kamerový systém.

Inovace u zásobníků a zásobních vozů BEDNAR.
Inovace u zásobníků a zásobních vozů BEDNAR.

Společnost BEDNAR FMT nabízí široké portfolio zásobníků a zásobních vozů pro aplikaci hnojiva a výsev osiva. Jednotlivé modely lze využít pro přímou agregaci se stroji pro zpracování půdy, setí nebo meziřádkovou kultivaci. Díky tomu jsme jedním přejezdem schopni aplikovat hnojivo do půdy společně se zpracováním půdy a ušetřit tím nemalé náklady. V závislosti na zvoleném modelu se objem zásobníků a zásobních vozů pohybuje od 1 600 do 5 000 litrů.