TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Nový secí stroj Pöttinger TERRASEM s pracovním záběrem 8 a 9 metrů

Zveřejněno: 19. 4. 2022

Při setí hraje roli mnoho faktorů: Optimální doba výsevu závisí na druhu rostliny a také na délce slunečního svitu a teplotě. Tato časová okna se stále zkracují, a proto je efektivní a účinný výsev klíčový. Nové secí stroje Pöttinger TERRASEM to zaručují s modely V 8000 a V 9000.

Nový secí stroj Pöttinger TERRASEM V 8000 a V 9000 s pracovním záběrem 8 a 9 metrů.

Nové tažené secí stroje Pöttinger TERRASEM V8000 a V9000 jsou nyní k dispozici v pracovních záběrech 8 a 9 metrů a lze je individuálně vybavit pro všechny specifické podmínky. Díky sekci pro zpracování půdy je Pöttinger TERRASEM ideální pro setí do mulče a na přání je k dispozici s disky WAVE DISC pro pásové zpracování půdy. Verze Pöttinger TERRASEM CLASSIC se uplatní na pozemcích s připravenou půdou pro setí. Díky velkým pracovním záběrům je možné dosáhnout vysoké pracovní rychlosti a přesnosti setí.

Nové uspořádání všech pracovních orgánů zajišťuje, že stroj pracuje stoprocentně v rovině a efektivně. Sekce s disky, přihnojovací botky (stroj D Z) a secí botky DUAL DISC jsou uspořádány do tvaru písmene X. Pracovní orgány, které jsou navrženy tak, aby nevyžadovaly údržbu, není třeba neustále promazávat.

Dávkovací systémy jsou navrženy pro nejvyšší přesnost dávkování osiva a zajišťují přesnou aplikaci různých druhů osiva. Modely Pöttinger TERRASEM V 8000 D a Pöttinger TERRASEM V 9000 D jsou standardně vybaveny dvěma dávkovacími systémy a mají objem zásobníku 5 600 litrů. Při rychlosti 12 km/h je možné vysévat od 1,5 kg do 420 kg. Výsevek lze snadno a pohodlně nastavit ze sedadla traktoru.

Své zkušenosti v oblasti digitalizace prokazuje firma Pöttinger také u nových modelů secích strojů Pöttinger TERRASEM, které jsou kompatibilní s technologií Agrirouter.

Autor: Pöttinger
Foto: Pöttinger

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.