Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Pohon Samson HPD Hydraulic Power Drive u cisteren Samson PG II Genesis snižuje prokluz kol a poškození jízdní soupravy

Zveřejněno: 1. 6. 2023

Samson uvádí na trh nový pohon kol Samson HPD Hydraulic Power Drive pro řadu cisteren Samson PG II Genesis. Tento systém snižuje prokluz kol a poškození jízdní soupravy na poli při aplikaci kejdy v náročných podmínkách, jako je kopcovitý terén nebo mokrá půda.

Pohon Samson HPD Hydraulic Power Drive u cisteren PG II Genesis snižuje prokluz kol a poškození jízdní soupravy.

Pohon kol Samson HPD Hydraulic Power Drive, jak již název napovídá, zvyšuje trakci na jedné z dvojic kol cisterny. Traktor a cisterna se stávají jednou integrovanou soupravou. U dvounápravových cisteren Samson PG II Genesis je hnací nápravou přední náprava a u třínápravových cisteren je pohon na prostřední nápravě.

U systému Samson HPD je výkon přenášen prostřednictvím speciálně vyvinutého, jednoduchého a robustního řemenového převodu (Power Drive), který spolupracuje s čerpadlem cisterny a vývodovým hřídelem traktoru.

Systém Samson HPD Hydraulic Power Drive má plně automatickou regulaci výkonu, což usnadňuje používání pohonu kol a zajišťuje komfort a správné použití. Požadovaný výkon se zadá do řídicího systému Samson SlurryMaster 8000, načež automatický systém přizpůsobí rychlost pohonu kol aktuální pojezdové rychlosti.

Samson HPD může poskytovat výkon 55 kW a až 125 kW po dobu 30 sekund v režimu boost.

Kombinace pohonu kol u cisteren se systémem regulace tlaku v pneumatikách a velkými, širokými a nízkotlakými pneumatikami podtrhuje vynikající výkonnost cisteren Samson PG II Genesis v terénu.