Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Řadu traktorů Deutz-Fahr 6 obohatilo osm nových modelů. Poprvé jsou čtyřválcové modely k dispozici v exkluzivní černé verzi Warrior

Zveřejněno: 6. 1. 2023

Osm nových modelů obohacuje produktovou řadu Deutz-Fahr řady 6. Všechny traktory mohou být vybaveny klasickou převodovkou powershift nebo plně automatickou variantou RCshift. Nové modely nyní nabízejí až o 8 % vyšší točivý moment a nové, větší palivové nádrže. Díky novým možnostem kabiny MaxiVision nabízejí také větší jízdní komfort a nižší náklady na údržbu, protože interval výměny oleje byl prodloužen na 1 000 provozních hodin (nebo 2 roky).

Poprvé jsou čtyřválcové modely traktorů Deutz-Fahr 6 k dispozici v exkluzivní černé verzi Warrior.

Dva čtyřválcové modely zaujmou nejen krátkým rozvorem a následnou vynikající ovladatelností, ale také výkonem až 171 koní. Přepracované motory Deutz TCD najdete u šestiválcových modelů Deutz-Fahr 6160 – 6230, které nyní dosahují výkonu až 192 koní u traktorů se středním rozvorem (6160 – 6190) a dokonce až 230 koní u modelů s dlouhým rozvorem (6210 – 6230).

Motory Deutz TCD 6.1 zaručují vyšší výkon a znatelné zlepšení křivky točivého momentu i pružnosti. Vzhledem k tomu, že téměř veškerý maximální točivý moment je k dispozici již při pouhých 1 000 ot/min, zvládnou tyto traktory snadno většinu úkolů v nízkém rozsahu otáček motoru. V kombinaci s oběma možnostmi převodovky se také výrazně snižuje spotřeba paliva.

Osvědčená a účinná převodovka powershift nabízí 30 rychlostních stupňů vpřed a 15 vzad. S volitelnou převodovkou s plazivými rychlostmi se celkový počet dostupných převodových stupňů zvyšuje na 54 + 27. Zcela nová je také volitelná funkce APS (Automatic Power Shift). Elektronická řídicí jednotka zde pomáhá při volbě a automatickém řazení převodových stupňů v rámci příslušné skupiny.

Motory Deutz TCD 6.1 zaručují vyšší výkon a znatelné zlepšení křivky točivého momentu i pružnosti.
Motory Deutz TCD 6.1 zaručují vyšší výkon a znatelné zlepšení křivky točivého momentu i pružnosti.

Na druhé straně je plně automatická převodovka RCshift. 5 automatických skupin a 6 stupňů Powershift zajišťuje plynulé řazení od nejnižšího po nejvyšší převodový stupeň. Převodovka RCshift umožňuje traktoru dosáhnout rychlosti 40 km/h při pouhých 1 158 ot/min nebo 50 km/h při pouhých 1 447 ot/min (otáčky motoru se liší v závislosti na pneumatikách a modelu). Všechny převodové stupně lze zařadit bez použití spojkového pedálu.

Deutz-Fahr poprvé nabízí kabinu MaxiVision ve třech verzích. V komfortní kabině MaxiVisionPRO se nachází iMonitor umístěný na loketní opěrce MaxCom. Všechny kabiny MaxiVision mohou být vybaveny novými zpětnými zrcátky XLarge Vision, která jsou o 65 % větší, sklopným čelním sklem, několika držáky na chytré telefony a tablety, přenosným chladicím boxem a zvukovým systémem Premium 4.1. Poprvé jsou čtyřválcové modely k dispozici také v exkluzivní černé verzi Warrior s až 23 LED světly.

Deutz-Fahr poprvé nabízí kabinu MaxiVision ve třech verzích.
Deutz-Fahr poprvé nabízí kabinu MaxiVision ve třech verzích.

Za zmínku stojí také funkce automatického otáčení, která umožňuje traktoru automaticky otáčet na souvrati. iMonitor umožňuje obsluze ovládat všechny funkce stroje. Jeho nové rozhraní je ještě intuitivnější a má nové praktické funkce. Monitor iMonitor přenáší obsah obrazovky do externích tabletů bezdrátově prostřednictvím aplikace XTEND. To umožňuje lepší přehled a nastavení příslušenství na tabletu zvenčí – nejen z kabiny – prostřednictvím ISOBUS UT. Nová řada Deutz-Fahr 6 navíc nabízí balíček pro správu dat a SDF Fleet Management zdarma po dobu prvního roku. To umožňuje vzdálenou diagnostiku a zlepšuje tak komunikaci mezi prodejcem a řidičem.

Zadní vývodový hřídel je k dispozici ve standardní výbavě (540/540 ECO až 1 000/1 000 ECO), zatímco přední vývodový hřídel s 1 000 nebo 1 000 ECO lze namontovat také jako volitelnou výbavu, přičemž přední vývodový hřídel DUALSPEED je k dispozici dokonce pro šestiválcové modely. Zadní závěs má nosnost 9 700 kg, zatímco nový přední závěs může zvednout až 3 800 kg. Řada Deutz-Fahr zahrnuje také verze s nosností 4 110 kg nebo 5 450 kg (u modelů 6190, 6210 a 6230).

Všechny modely této řady mohou být vybaveny čelními nakladači ProfiLine nové generace, které byly vyvinuty speciálně pro tyto traktory Deutz-Fahr 6.