Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Rostselmash zkoumá saúdský trh

Zveřejněno: 18. 10. 2023

Zemědělci v Saúdské Arábii chtějí obchodovat s ruskými společnostmi. K tomuto závěru dospěl ruský výrobce strojů Rostselmash po obchodní misi ruského ministerstva průmyslu a obchodu se stovkou velkých a středních firem v hlavním městě Rijádu.

Bylo to poprvé, co ruské ministerstvo průmyslu a obchodu uspořádalo obchodní misi mimo Euroasijskou hospodářskou unii (EAEU). EAEU je aliance bývalých sovětských států a protějšek EU. Tyto ruské snahy jsou potřebné nyní, kdy mnoho zemí již nechce obchodovat s Ruskem poté, co napadlo Ukrajinu. Nebo jak říká Rostselmash: v souvislosti s rostoucími finančními a ekonomickými změnami ruští výrobci aktivně zkoumají nové trhy.

Podle Rostselmashe odborníci vidí jako perspektivního partnera Saúdskou Arábii. Tato země zažívá průmyslovou revoluci. Rostselmash na setkání představil "vlastní řešení pro zemědělský průmysl a technologie". Společnost ukázala přítomným 150 modelů a konstrukcí a elektronických systémů, které přispívají k lepší prezentaci zemědělství. Pěstitelé v Saúdské Arábii jsou podle ruského výrobce ochotni obchodovat s ruskými výrobci zemědělské techniky. Prezentace strojů vyvolaly podle výrobce velký zájem místních zemědělců.