Vyzkoušejte aplikaci CleverAnalytics na 2 měsíce zcela zdarma
Dnes je 19.9. – svátek slaví Zita

ROZMITAL se představí bavorskému publiku na Rottalschau 2024

Zveřejněno: 28. 8. 2024

Stroje českého výrobce zemědělské techniky Strojíren Rožmitál, s.r.o. se ve dnech 30. srpna až 3. září 2024 zúčastní tradiční bavorské výstavy Rottalschau, která je součástí známého festivalu Karpfhamer Fest. Na ploše obchodního partnera ETZ Hellmut GmbH & Co KG se široké i laické veřejnosti představí čtyři stroje značky ROZMITAL.

ROZMITAL se představí bavorskému publiku na Rottalschau.

Návštěvníci se mohou těšit na výběr osvědčených modelů, včetně diskových sekaček, obraceče a shrnovače píce.

„Nejenom Bavorsko, ale celé Německo představuje pro značku ROZMITAL důležitý trh. Je proto pro nás zásadní, abychom zdejším farmářům představovali naše stroje a prezentovali aspekty, pro které jsou stroje ceněny, tedy odolnost a robustnost,“ říká Pavel Jahoda, obchodní ředitel Strojíren Rožmitál, s.r.o. a dodává: „Velmi si vážíme naší spolupráce s německým partnerem ETZ Hellmut GmbH & Co KG. Díky této spolupráci si mohou návštěvníci akce prohlédnout stroje ROZMITAL již třetím rokem za sebou.“

Na ploše 4403 obchodního partnera ETZ Hellmut GmbH & Co KG budou vystaveny 4 stroje české značky, které reprezentují kvalitu a spolehlivost českého zemědělského strojírenství.

Návštěvníci se mohou těšit na zadní bočně nesenou diskovou sekačku ROZMITAL SD-340, která má pracovní záběr 3,37 metru. Model se středovým zavěšením skvěle kopíruje terén. K vidění bude také čelní nesená disková sekačka ROZMITAL SC-301 s pracovním záběrem 3,01 metru. Oboustranné uchycení žací lišty vytváří s rámem pevný celek, nadlehčování je řešeno pomocí vinutých pružin. Stroj se skvěle hodí i do náročných podmínek.

Chybět nebude ani oblíbený model mezi farmáři, obraceč píce ROZMITAL OZ-676H. Tento 6 rotorový stroj s pracovním záběrem 6,7 metru nabízí možnost hydraulického natáčení pojezdových kol, což zajišťuje správné rozhození píce zejména na okrajích pozemků. Navíc lze nastavit výšku držáku pojezdového kola, čímž se reguluje rozhoz píce za strojem.

Ze shrnovačů bude prezentován model ROZMITAL SB-4631, jednorotorový nesený shrnovač píce s pracovním záběrem 4,6 metru.
Ze shrnovačů bude prezentován model ROZMITAL SB-4631, jednorotorový nesený shrnovač píce s pracovním záběrem 4,6 metru.

Ze shrnovačů bude prezentován model ROZMITAL SB-4631, jednorotorový nesený shrnovač píce s pracovním záběrem 4,6 metru. Tento stroj je vybaven velkým rotorem s 10 rameny, z nichž každé má čtyři dvojprsty. Čtyřkolový tandemový podvozek zlepšuje stabilitu a kopírování terénu, což je důležité pro efektivní práci stroje. Kola podvozku jsou umístěna těsně za pracovními prsty pro dobré přizpůsobení stroje vůči terénu.

Bavorská výstava se koná v době, kdy v České republice probíhají další významné zemědělské akce, jako je Země Živitelka a Den zemědělce. Strojírny Rožmitál tak naplno využívají možností prezentace své techniky na mezinárodním i domácím trhu.

Strojírny Rožmitál se těší na Vaši návštěvu na výstavě Rottalschau 2024 a srdečně vás zvou na stánek na ploše 4403.

O Strojírnách Rožmitál

Strojírny Rožmitál jsou tradiční česká firma, která byla založena v roce 1913. V roce 2023 společnost oslavila 110 let své existence.

Původně se firma zabývala výrobou elektromotorů, vzduchotechniky a kovového nábytku. Od padesátých let minulého století se portfolio firmy postupně rozšířilo a ustálilo na nabídce zemědělských pícninářských strojů.

Až do roku 1989 měly Strojírny Rožmitál monopolní postavení ve výrobě obracečů a shrnovačů na českém a slovenském trhu zemědělské techniky. Dnes nabídku strojů tvoří diskové sekačky, obraceče, shrnovače píce a nově také lisy na kulaté balíky. Společnost pravidelně investuje do inovací a uvádění novinek.