Vyzkoušejte aplikaci CleverAnalytics na 2 měsíce zcela zdarma
Dnes je 19.9. – svátek slaví Zita

Krone Vendro C 1340 – Efektivní obracení bez kompromisů

Zveřejněno: 18. 9. 2024

Krone představuje nový obraceč Krone Vendro C 1340, 12rotorový obraceč s pracovním záběrem téměř 13,40 metru. Tento stroj přesvědčuje nejen svou enormní efektivitou, ale také maximálním výkonem, což je výsledkem osvědčeného rotorového konceptu OptiTurn ze série Vendro a vysokým komfortem při práci a jízdě.

Krone Vendro C 1340 – Efektivní obracení bez kompromisů.

Krone nyní rozšiřuje své portfolio Krone Vendro o nový model Krone Vendro C 1340, který je nabízen ve dvou variantách výbavy. Se svým pracovním záběrem 13,34 metru je tento rotační obraceč aktuálním vrcholným modelem série Krone Vendro, vybaveným rotorovým konceptem OptiTurn. Se zvětšeným pracovním záběrem o 24 cm překonává Krone Vendro C 1340 nejen svého předchůdce, úspěšný model KWT 1300, který se osvědčil po mnoho let, ale také ohromuje svou vynikající kvalitou práce a enormní efektivitou. Další funkce a atraktivní moderní design zajišťují ještě větší komfort při řízení a obsluze.

Standardní výbavou modelu Krone Vendro C 1340 je 40mm tažný čep pro horní a spodní připojení, nebo volitelně závěs K80. Standardní výbavou modelu Krone Vendro C 1340 Plus je dvoubodový závěs včetně tahové pružiny. Výhodou této pružiny je kompenzace zatížení v pozici na souvrati, což zajišťuje bezpečnou jízdu ve všech situacích, i při použití malých a lehkých traktorů. Díky těmto flexibilním možnostem připojení lze najít vhodné řešení pro každý traktor.

Koncept Krone OptiTurn splňuje nejvyšší nároky

12 rotorů s průměrem 1,5 metru, každý se 6 rameny, poskytuje velkorysé překrytí a umožňuje tak vysoce efektivní obracení a rozmetání na pracovním záběru téměř 13,4 metru. Především v silně členitých terénech zajišťuje rotorový koncept Krone OptiTurn optimální přizpůsobení se terénu. Vodicí kola rotorů jedou velmi blízko trojrozměrně zakřiveným prstům OptiTurn, které přesně zvedají plodiny bez ztrát při shrnování, než je rovnoměrně a volně rozmetají. V závislosti na typu použití stroje lze rozmetací úhel nastavit ve čtyřech úrovních v rozmezí 13° až 19°. Strmý rozmetací úhel se používá pro intenzivní kondicionování nebo obracení plodin, mírný úhel pro šetrné obracení. To je základem pro rychlé sušení a předcházení ztrátám při válcování, které vznikají především u plodin obsahujících jetel. Tímto způsobem lze vyrábět vysoce kvalitní krmivo i v těsných sklizňových oknech.

Pohodlná obsluha snižuje pracovní zátěž

Řidič traktoru může snadno nastavit požadovanou pracovní výšku centrálně pomocí kliky přímo na stroji. Volitelná hydraulická regulace nabízí ještě větší komfort obsluhy s nastavením z kabiny traktoru. To zajišťuje, že obsluha může kdykoli rychle a snadno reagovat na měnící se podmínky.

Na přání může být stroj vybaven plachtou na obrubní hmotu, namontovanou na pravé straně ve směru jízdy, která se hydraulicky skládá a rozkládá pomocí ovládacího panelu. Tím se zabrání rozmetání plodin za hranice pole a předchází se tak ztrátám při rozmetání za hranice.

Krone Vendro C 1340 nabízí řadu funkcí pro prémiový komfort obsluhy: Skládání ramen rotorů z přepravní do pracovní polohy trvá jen pár sekund. Nejprve dvojčinná elektronická řídicí jednotka přesune ramena rotorů do polohy pro souvratě. Tento hydraulický skládací proces je prováděn sekvenčním ovládáním, což předchází nesprávnému použití a následnému poškození stroje. Následně jednosměrná elektronická řídicí jednotka spustí rotory do pracovní polohy.

Přepravní náprava s dvojím přínosem

Absolutním vrcholem modelu Krone Vendro C 1340 je hydraulické odlehčení přepravní nápravy dostupné na přání – ve verzi Plus je dokonce součástí standardní výbavy. Osvědčený v menší verzi Krone Vendro C 1120 a jeho předchůdci KWT 1300, funguje následujícím způsobem: Při práci běží přepravní náprava po zemi velmi blízko pracovního záběru prstů, které je optimálně vedou přes každý obrys terénu. Aby nedošlo k poškození drnu při manévrování v úzkých zatáčkách, může být přepravní náprava odlehčena. To snižuje hmotnost na nápravě pomocí speciálního hydraulického systému. Výhoda: Drn zůstává neporušený a nedochází ke ztrátě kontaktu se zemí ani k funkci předního vodicího kola pro prsty. Tím je zajištěna vysoká kvalita krmiva i pro další sklizně.

Efektivní pohon s nízkou údržbou

Pokud jde o pohon, Krone volí plně mechanický pohon, osvědčený ve všech obracečích. Zahrnuje hlavní převodovku s integrovanou volnoběžkou. V kombinaci s hnacími hřídeli, bezúdržbovou Octo-Link prstovou spojkou a hermeticky uzavřenými rotorovými převodovkami poskytuje maximální efektivitu při nízké spotřebě paliva a minimální údržbě. Díky lehkým komponentům je stroj velmi snadno tažený bez jakýchkoli kompromisů co do stability a funkčnosti.

S modelem Krone Vendro C 1340 rozšiřuje Krone vysoce výkonnou řadu své série Vendro. Díky univerzálnímu použití a enormní efektivitě je tento komfortní 12rotorový obraceč obzvláště vhodný pro sklizňový řetězec skládající se z velkých žacích kombinací a shrnovačů. Rotorový koncept OptiTurn umožňuje výrobu krmiva prémiové kvality i za nejnáročnějších podmínek. Vysoký jízdní a obslužný komfort navíc snižuje pracovní zátěž řidiče a poskytuje podmínky pro naprosto bezstresovou a efektivní práci.