Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Širokozáběrový secí stroj BEDNAR EFECTA CM s velkokapacitním zásobníkem

Zveřejněno: 7. 11. 2023

Modelová řada secích strojů BEDNAR FMT EFECTA CM má konstrukci pro maximální denní výkonnost s minimálními ztrátami času potřebnými pro doplňování zásobníků. Základem secího stroje BEDNAR EFECTA CM 12000 je vysokokapacitní dvoukomorový přetlakový zásobní vůz o celkovém objemu 12 000 litrů. Jednotlivé komory mají dělení v poměru 50:50. K zásobnímu vozu je připojena secí lišta se secími botkami a meziřádkovou vzdáleností 16,7 cm.

Širokozáběrový secí stroj BEDNAR EFECTA CM s velkokapacitním zásobníkem.

BEDNAR EFECTA CM 12000 využívá osvědčeného řešení dvojitého paralelogramu, který byl poprvé představen u secích strojů BEDNAR EFECTA CE. Řešení dvojitého paralelogramu spočívá v tom, že každá secí botka využívá vlastní paralelogram. Navíc jsou pomocí paralelogramu zavěšeny jednotlivé sekce secí lišty k nosným rámům. Dvojitý paralelogram zaručuje bezkonkurenční kopírování terénu a udržení nastavené hloubky setí v celém pracovním záběru.

Secí stroj BEDNAR EFECTA CM lze v části před secími botkami vybavit dodatečnou sekcí pro přípravu půdy. Jedná se o oblíbené řešení speciálně tvarovaných PROFI coulterů pro kvalitní přípravu půdy nebo o speciálně navržené TURBO coultery, které pracují ve stejné linii jako jednotlivé secí botky. TURBO coultery se hodí pro zakládání porostů do mulče nebo nekvalitně připravené půdy, protože usnadňují pronikání secí botky do země.

Pro transport na pozemních komunikacích se secí lišta stroje BEDNAR EFECTA CM 12000 sklápí do přepravní šířky menší 3 metry.
Pro transport na pozemních komunikacích se secí lišta stroje BEDNAR EFECTA CM 12000 sklápí do přepravní šířky menší 3 metry.

Pro transport na pozemních komunikacích se secí lišta sklápí do přepravní šířky menší 3 metry. Výška secího stroje BEDNAR EFECTA CM nepřesahuje 4 metry ani v případě výbavy šnekovým dopravníkem. Šnekový dopravník představuje volitelnou výbavu stroje. Hodí se pro rychlé a bezpečné plnění. Šnekový dopravník se využívá i pro vyprázdnění komor zásobního vozu.

Všechny secí stroje BEDNAR vynikají ovládacím softwarem BEDNAR EASY CONTROL, který je výsledkem práce vlastních softwarových inženýrů. Ovládací software nabízí snadné, přehledné a intuitivní řízení jednotlivých částí secího stroje. Standardem je propojení s traktorem pomocí ISOBUS technologie nebo ovládání pomocí vlastního ISOBUS monitoru BEDNAR FMT. K dispozici je řada ovládacích monitorů se základními nebo pokročilými funkcemi ovládání.