Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Sklopné rotační brány Pöttinger Lion pro traktory o výkonu až 500 koní připraví povrch pro setí

Zveřejněno: 26. 10. 2021

Nové rotační brány Lion 1002 C s pracovním záběrem 6,0 m rozšiřují produktové portfolio firmy Pöttinger. Jde o sklopný model pro traktory o výkonu až 500 koní. Nový Lion bude k dispozici od listopadu 2021.

Nové rotační brány Pöttinger Lion 1002 C jsou odpovědí na stále více využívané traktory o výkonu až 500 koní.

Při vývoji nových rotačních bran Pöttinger Lion byla věnována zvláštní pozornost současným i budoucím požadavkům na odolnost a robustnost. Velká centrální převodovka zajišťuje přenos vysokých krouticích momentů a hnací síly. Rotační brány Pöttinger lze provozovat v kombinaci se secí lištou. V kombinaci se secím strojem Pöttinger Aerosem FDD také vzniká výkonná a úsporná souprava pro přesný výsev.

Díky skládacímu rámu byla zkrácena konstrukce a optimalizováno rozložení hmotnosti stroje Pöttinger Lion. Výsledkem jsou extrémně krátké a kompaktní rotační brány Pöttinger, které jsou až o 30 cm kratší než všechny ostatní. Těžiště se tak přesouvá blíže k zadní nápravě traktoru a přední náprava je výrazně méně zatížena. Při přepravě po silnici se brány 1002 C skládají na vnější šířku 3,0 m.

K seřízení stroje není potřeba žádné nářadí. To se provádí na boku stroje - orientaci usnadňuje přehledná stupnice.
K seřízení stroje není potřeba žádné nářadí. To se provádí na boku stroje - orientaci usnadňuje přehledná stupnice.

Nové rotační brány Pöttinger Lion 1002 C jsou odpovědí na stále více využívané traktory o výkonu až 500 koní. Nově vyvinutý pohon PTO s dvoustupňovou manuální převodovkou umožňuje široký rozsah rychlostí. Rotační brány 1002 C jsou určené pro otáčky vývodového hřídele v rozmezí 750 až 1 300 ot/min. Tím je zajištěn vždy optimální výkon traktoru a je zajištěna bezpečnost provozu. Otáčky rotoru se pohybují mezi 320 a 420 ot/min. Tím je zajištěn perfektní pracovní výsledek při nižší spotřebě paliva. Díky silně dimenzované externí převodovce jsou brány schválené pro traktory o výkonu až 500 koní.

K seřízení stroje není potřeba žádné nářadí. To se provádí na boku stroje - orientaci usnadňuje přehledná stupnice. Pracovní hloubku lze nastavit v krocích po přibližně 1 cm. Nastavení pracovní hloubky je volitelně plně hydraulické.

K rotačním branám Pöttinger jsou k dispozici různé typy zadních válců.

Na začátku letošního roku Pöttinger také představil sklopné rotační brány Pöttinger Lion 103 C.