Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Traktorem roku 2023 se stal Fendt 728 Vario

Zveřejněno: 10. 11. 2022

Při příležitosti konání zemědělského veletrhu EIMA proběhlo vyhlášení soutěže Tractor of the Year 2023. Společnost BKT je hlavním sponzorem této akce již třetí rok po sobě a bude jím až do roku 2024.

Hlavní kategorii Tractor of the Year ovládl nový traktor Fendt 728 Vario.

Tractor of the Year

Hlavní kategorii Tractor of the Year ovládl nový traktor Fendt 728 Vario. Mezi hlavní vlastnosti vítězného traktoru patří zcela nový šestiválcový motor AGCO-Power o objemu 7,5 litru s maximálním výkonem 283 koní, který navíc umožňuje zvýšit výkon až o 20 koní. Dále hodnotící porotu oslovila nová převodovka, nový hydraulický a chladicí systém a bezpečná filtrace kabiny (kat. 4). Mezi novinkami najdeme např: koncept Fendt iD, inteligentní pohon VarioDrive, integrovaný systém kontroly tlaku v pneumatikách, vynikající manévrovatelnost, velmi nízký poměr hmotnosti a výkonu, nové prémiové sedadlo řidiče a systém FendtONE.

Best Utility

V kategorii Best Utility zabodoval McCormick X6.414 P6-Drive. Jednou z hlavních předností nového traktoru McCormick X6.414 P6-Drive je robotizovaná převodovka Powershift P6-Drive – vlastní výroby. Výrazným prvkem kabiny McCormick High Visibility je mechanické odpružení, které v kombinaci s odpruženou přední nápravou dále zvyšuje jízdní komfort. Kabina je navržena z vysoce kvalitních materiálů. V kabině nalezneme 12palcový dotykový monitor a multifunkční joystick.

Best of Specialized

V kategorii Best of Specialized vyhrál speciální traktor New Holland T4.120 F. Porotu zaujal především systém, díky kterému motor vyhovuje emisní normě Stage V. Systém se nachází pod kapotou motoru a nezavazí ve výhledu z kabiny ven. Mezi nejzajímavějšími prvky nového traktoru najdeme: standardní kabina s plochou podlahou, přední odpružená náprava, VIS Screen z vyšších řad traktorů New Holland, systémy pro precizní zemědělství.

New Holland  T4.120 F
New Holland T4.120 F

Sustainable Toty

V kategorii Sustainable Toty vyhrál traktor JCB Fastrac iCon. Traktor v kabině ukrývá nejmodernější technologie. Nabízí zcela nové možnosti obsluhy, díky nimž si ovládání nastavíte přesně podle svých představ.