Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Traktory Case IH Vestrum o výkonu 100 až 130 koní nově s převodovkou ActiveDrive 8 powershift

Zveřejněno: 29. 3. 2024

Case IH rozšiřuje nabídku převodovek pro traktory Case IH Vestrum s výkonem 100 – 130 koní o možnost volby převodovky ActiveDrive 8 powershift namísto převodovky CVXDrive (CVT), aby potenciálním zájemcům nabídla širší škálu specifikací podle jejich potřeb.

Traktory Case IH Vestrum o výkonu 100 až 130 koní nově s převodovkou ActiveDrive 8 powershift.

Volitelná osmistupňová/třístupňová převodovka PowerShift ActiveDrive 8, která byla dříve dostupná pouze u traktorů Case IH Maxxum o výkonu 115 – 150 koní, znamená, že zájemci o Case IH Vestrum, kteří naplno nevyužívají potenciál převodovky CVT, mají nyní k dispozici alternativu, která je cenově výhodnější. První rozsah nabízí rychlostní pásmo 0 – 10,7 km/h, které vyhovuje těžkým tahovým pracím, zatímco druhý rozsah s rychlostním pásmem 4,3 – 18,1 km/h splňuje většinu pracovních potřeb. Pro cestování po silnici může převodovka začínat v rozsahu tři s rychlostním pásmem 0 – 40 km/h. Volitelná plazivá rychlost umožňuje pro specializované aplikace rychlost až 190 m/h.

Jedná se o skutečný powershift, který využívá technologii dvojité spojky, takže při změně rychlosti nebo směru jízdy nedochází ke ztrátě pohonu nebo trakce. Umožňuje také traktoru rozjet se v nejvyšším rozsahu, zvýšit rychlost na poli bez přerušení výkonu na kola, zajistit téměř neznatelné změny převodových stupňů a prostřednictvím funkce Active Clutch II zastavit pouze pomocí brzdového pedálu.

Ať už jsou traktory Case IH Vestrum specifikovány s převodovkou CVXDrive nebo ActiveDrive 8, používají stejné 4,5litrové / čtyřválcové motory FPT NEF Stage V.