TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Valtra série Q: Nový traktor pro ty, kteří hledají výkon a inteligentní technologie v rozsahu výkonu 230 až 305 koní

Zveřejněno: 29. 6. 2022

Traktory Valtra 5. generace nyní doplňuje zcela nová série, která zapadá mezi oblíbené modely sérií T a S. Nová série Q, navržená, zkonstruovaná a vyrobená ve Finsku, je ideálním traktorem pro velké farmy a poskytovatele služeb, kteří hledají výkon a pokročilé inteligentní technologie v rozsahu výkonu 230 – 305 koní. Vyniká špičkovým designem a vysoce kvalitními komponenty.

Celkové náklady na pořízení traktoru série Q jsou velmi příznivé.

Srdcem traktorů série Valtra Q je osvědčený motor AGCO Power o obsahu 7,4 litru a plynulá převodovka AGCO CVT. Velká pohodlná kabina s odpružením umožňuje skvělý výhled a zvyšuje pohodlí řidiče. Loketní opěrka SmartTouch s dotykovým displejem usnadňuje ovládání.

Celkové náklady na pořízení traktoru série Valtra Q jsou velmi příznivé. Snadno použitelná řešení pro přesné zemědělství, výkonnost, spolehlivost a poskytovaná zákaznická podpora umožňují zákazníkům maximalizovat výkon a efektivitu a zároveň snížit náklady.

„Série Valtra Q je vysoce kvalitní traktor s velkým Q a zákazníci si rovněž zaslouží kvalitní služby. Abychom zajistili co nejlepší zážitek z traktoru, zavedli jsme certifikační program pro prodejce traktorů série Valtra Q.”
Matti Tiitinen, obchodní ředitel Valtra

Prodejci traktorů série Valtra Q nabízejí odborné znalosti v oblasti prodeje a poprodejního servisu, vysokou úroveň dostupnosti náhradních dílů, servisní smlouvy a flexibilní možnosti financování pro úplnou kontrolu nákladů. Kromě toho prodejci s certifikací Valtra Q nabízejí 100 % konektivitu, aby zaručili maximální dobu provozuschopnosti a pomocí nejnovějších nástrojů pro vzdálenou diagnostiku mohli naplánovat údržbu na dobu, kdy to zákazníkům nejlépe vyhovuje. Při předání věnují zvláštní pozornost tomu, aby byl zákazníkovi traktor nastaven i s přípojným nářadím a všemi funkcemi precizního zemědělství.

Valtra Q má nejmodernější hnací ústrojí

Motor o objemu 7,4 litru má největší zdvihový objem v daném segmentu. Vyznačuje se spolehlivostí a nízkou spotřebou paliva, čemuž napomáhá i funkce EcoPower. Maximální výkon je k dispozici při velmi nízkých otáčkách motoru 1850 ot./min a maximální točivý moment zůstává konzistentní v rozsahu 1000 až 1500 ot./min. Maximální rychlosti jízdy je dosaženo pouze při 1500 ot./min.

Přehled modelů série Valtra Q.
Přehled modelů série Valtra Q.

Převodovka je snadno ovladatelná. Elektronické řízení převodovky automaticky volí ty nejnižší možné otáčky motoru, aby byla zachována co možná nejnižší spotřeba paliva, a rozděluje výkon podle potřeby na hydrauliku, vývodovou hřídel a převodovku. Řidič jednoduše upraví nastavení podle toho, co nejlépe vyhovuje jemu nebo vykonávané práci. Díky možnosti nastavení reakce převodovky podle zatížení motoru, může obsluha změnit chování traktoru pro ještě ekonomičtější nebo intenzivnější provoz, a tím šetřit palivo nebo čas, podle preferencí v oblasti úspory nákladů. Při silničních rychlostech se výkon přenáší téměř čistě mechanicky pro rychlou a plynulou akceleraci.

Traktory série Valtra Q nejsou ani příliš lehké, ani příliš těžké. S hmotností 9,2 tuny chrání půdu před utužením. Maximální celková hmotnost 16 tun umožňuje dostatečné dotížení traktoru pro těžké tahové práce.
Traktory série Valtra Q nejsou ani příliš lehké, ani příliš těžké. S hmotností 9,2 tuny chrání půdu před utužením. Maximální celková hmotnost 16 tun umožňuje dostatečné dotížení traktoru pro těžké tahové práce.

Traktory Valtra Q je kompaktní, má dlouhý rozvor a nízké těžiště pro vynikající stabilitu. Pneumatické odpružení přední nápravy v kombinaci s dlouhým rozvorem zvyšuje tažnou sílu traktoru a napomáhá vyššímu komfortu ve srovnání s hydraulicky odpruženou přední nápravou. Kabina traktoru je rovněž odpružena pneumaticky a vzájemné odpružení kabiny a nápravy je synchronizováno.

Od profíků k profíkům

Řidiči traktoru Valtra Q ocení celodenní pohodlí, snadné ovládání díky loketní opěrce SmartTouch, pečlivě navrženou ergonomii a použitelné funkce precizního zemědělství na trhu.

Série traktorů Valtra Q zapadne do jakékoliv flotily strojů díky telemetrii Valtra Connect. Všechny funkce precizního zemědělství se ovládají z uživatelského rozhraní SmartTouch. V kombinaci s automatickým souvraťovým managementem U-pilot a funkcí automatického otáčení na souvrati SmartTurn je práce na poli ještě snadnější a obsluha se může vice soustředit na nářadí a vykonávanou práci. Zároveň se minimalizuje utužení půdy a zvyšuje se rychlost a efektivita práce.

Traktory série Valtra Q si mohou zákazníci ještě vybavit unikátními prvky pomocí programu Valtra Unlimited a přizpůsobit si tak traktor svým potřebám a přáním, díky mnoha možnostem úprav a provedení.

Velká pohodlná kabina s odpružením umožňuje skvělý výhled a zvyšuje pohodlí řidiče.
Velká pohodlná kabina s odpružením umožňuje skvělý výhled a zvyšuje pohodlí řidiče.

Traktory série Valtra Q mohou být vybaveny automatickým centrálním mazacím systémem, který ulehčuje pracné ruční mazání. Inteligentní systém centrálního huštění pneumatik chrání strukturu půdy na poli a optimalizuje spotřebu paliva na silnici. Nové integrovaná LED pracovní světla poskytují kvalitná osvětlení. Automatické majáky se rozsvítí, jestliže rychlost dosáhne 25 km/h. Když pracovní den skončí, funkce follow-me-home osvítí okolí, pro zvýšení bezpečnosti při opouštění kabiny, rozsvícením předních pracovních světel.

Vše ohledně série Valtra Q je navrženo tak, aby snižovalo vstupy, maximalizovalo výnosy, optimalizovalo spotřebu paliva a pomáhalo zákazníkům plnit emisní požadavky a jejich vlastní cíle udržitelnosti. Série traktorů Valtra Q se vyrábí v jedné z celosvětově nejudržitelnějších továren na výrobu traktorů ve finském Suolahti, která je provozována výhradně na obnovitelné zdroje energie.

Výroba traktorů Valtra Q bude zahájena na podzim roku 2022 a první traktory budou zákazníkům dodávány od října.

Autor: redakce Agroportal24h.cz
Foto: Valtra

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.