AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Ve výrobním závodě ve Vieremä byl dokončen 19 000. lesnický stroj Ponsse

Zveřejněno: 21. 2. 2023

Dne 17. února 2023 byl za doprovodu kapely Royal Burgh of Annan Pipe Band předán 19 000. lesnický stroj Ponsse skotskému zákazníkovi Elliot Henderson Ltd. Těžební stroj Ponsse Scorpion Giant s těžební hlavicí H8 bude pracovat na těžebních místech ve skotských regionech Borders a Lowlands.

Ve výrobním závodě ve Vieremä byl dokončen 19 000. lesnický stroj Ponsse.

„Slyšel jsem, že to bylo úplně poprvé, kdy ve vesnici Vieremä hrála dudácká kapela, což ještě více zdůraznilo význam tohoto dne pro nás všechny, protože tento stroj je prvním milníkem pro Ponsse UK. Tento den si budeme pamatovat mnoho dalších let,“ říká Gary Glendinning, výkonný ředitel Ponsse UK.

Společnost Elliot Henderson Ltd sídlí ve skotském Selkirku. Zahájila činnost před více než 35 lety, kdy s malou partou lidí vysazovala stromy. V průběhu let se její podnikání rozrostlo a rozvětvilo do oborů lesnictví, výstavby a stavby lešení. Dnes má Elliot Henderson Ltd více než 40 lesnických strojů, které mohou pracovat na holosečích, probírkách, těžbě ve strmém terénu, přípravě půdy nebo stavbách lesních cest.

Společnost Elliot Henderson Ltd je také schopna provádět úklid klestu, odstraňovat pařezy a zásobovat odvětví výroby biomasy. Tato společnost je rovněž zakládajícím členem Forest Industry Safety Accord a členem Forestry Contractors Association.

Vzhledem k tomu, že Elliot Henderson Ltd je dlouholetý zákazník, rozšíření jeho strojového parku o pamětihodný 19 000. stroj představuje vhodnou poctu více než dvacetiletému vztahu mezi zákazníkem a výrobcem.

Dne 17. února 2023 byl za doprovodu kapely Royal Burgh of Annan Pipe Band předán 19 000. lesnický stroj Ponsse skotskému zákazníkovi Elliot Henderson Ltd.
Dne 17. února 2023 byl za doprovodu kapely Royal Burgh of Annan Pipe Band předán 19 000. lesnický stroj Ponsse skotskému zákazníkovi Elliot Henderson Ltd.

„Po celé roky byla společnost Elliot Henderson Ltd vždy mezi prvními odběrateli nových výrobků, proto si udržuje produktivitu svého strojového parku a stojí v čele inovací. Rozšíření našeho strojového parku o tento Ponsse Scorpion Giant nás nadchlo. Tento stroj se rovnou pustí do práce na polomu způsobeném bouří Arwen a domníváme se, že mimořádný výkon a hlavice Ponsse H8 nám budou ku prospěchu při tomto způsobu použití. Těšíme se, až uvidíme, co dokáže! V současné době používáme jeden Ponsse Scorpion, jeden Ponsse Ergo, tři Ponsse Elephant a jeden Ponsse Buffalo,“ říká Neil Purves, ředitel těžby v Elliot Henderson Group.