Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Volant s kůží, propracovanější ovládání a správa dat, Claas inovoval největší traktory řady Axion 800

Zveřejněno: 17. 8. 2020

Traktory Claas modelové řady Axion 800 patří mezi nejvýkonnější traktory standardní koncepce, které tato německá firma vyrábí. Vysoký výkon nyní mohou nabídnout díky novým motorům plnící emisní normu Stage V. Plnění přísnější emisní normy ale není jedinou inovací.

Claas Axion 800, Claas zveřejnil pouze tuto fotografii, foto zvětšila stránka farmandplant.ie

Výkon 205 koní u modelu Axion 800 a 295 koní u modelu Axion 870 zůstává. Traktory pohání motor FPT. Díky plnění emisní normy Stage V se mírně změnil točivý moment. Zvenčí nové traktory půjde poznat podle nové kapoty, kterou již využívají traktory modelové řady Arion 600 a 500 od loňského roku. V interiéru bude obsluha taktéž těžit z řady nových funkcí, které poskytují jak vyšší funkčnost, tak i větší pohodlí během dlouhých pracovních dnů.

Stejně jako u traktorů řady Arion bude standardem ve všech modelech Axion nejnovější terminál CEBIS Touch s integrovaným ISOBUS UT, takže jej bude možné použít jako univerzální ovládací terminál stroje. Samostatný terminál, například Claas S10, bude stále potřebovat pokročilejší funkce ISOBUS, jako je TC Geo pro mapování a variabilní aplikace, nebo TC SC pro řízení sekcí.

Mezi další nové funkce v terminálu CEBIS Touch patří zásuvka USB pro import a export dat, funkce ukládání, monitoring prokluzu kol, možnost prohlížení externích kamer přes obrazovku CEBIS a větší přizpůsobení rozvržení obrazovky podle individuálních preferencí obsluhy.

Kromě standardního průtok hydraulického čerpadla 110 l/min nebo 150 l/min je nyní k dispozici další možnost - 205 l/min. Novinkou je také kožený volant – k dispozici bude standardně ve vyšším stupni výbavy Cebis Extra Leather Pack. Pro větší pohodlí je nyní k dispozici také sedačka Grammer EVO Dual Motion, která je vyhřívaná, odvětrávaná a dodává se s výklopnou opěrkou hlavy.

Claas nedávno informoval také o nových nakladačích Torion a terminálech CEMIS 700 pro lisy, žací stroje a sběrací vozy.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Claas

1) z podkladů Claas

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.