Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Články na Agroportal24h.cz

Nový inteligentní brzdový systém New Holland přispívá ke stabilitě soupravy

(27.7.2018) New Holland představuje Inteligentní brzdový systém (Intelligent Trailer Braking System) pro traktory řady T7 a T6 AutoCommand. Systém zajišťuje stabilitu při brzdění, zejména na plochách s nízkým třením.

Case IH představuje novou řadu sklízecích mlátiček Axial-Flow 250, která dostala automatické funkce

(27.7.2018) Společnost Case IH příští rok uvede na trh novou řadu sklízecích mlátiček Axial-Flow 250, která bude obsahovat modely 7250, 8250 a 9250. Vyznačovat se budou několika automatickými funkcemi.

Pravá tvář multifunkčního nosiče DAPPER

(27.7.2018) Za multifunkčním nosičem nářadí DAPPER jsme se zajeli podívat do města Hostinné, kde tamní technické služby pořídily model DAPPER 5009, za jehož výrobou stojí česká firma VOP CZ, s.p. ze Šenova u Nového Jičína. O zkušenostech se strojem se podělil…

K pořízení nového Steyra rozhodla spolehlivost jeho předchůdce

(26.7.2018) Rodinné farmy jsou svojí velikostí oproti velkým zemědělským podnikům často daleko menší. Proto techniky na obhospodařování není mnoho, a tak se nejčastěji setkáváme s tím, že jeden traktor musí zastat velké množství rozličné práce. Na takový traktor…

Proč má tento lis čtyři kola? Důvod je docela logický

(26.7.2018) Malý irský výrobce dodává na trh upravené lisy se čtveřicí kol. Zdá se, že je úprava k dispozici výhradně na lisy rovněž irského výrobce - McHale.

Nově vyvinutý software dokáže automaticky přepínat mezi dvojicí kamer u lisů Comprima

(26.7.2018) Společnost Krone vyvinula nový software pro lisy Comprima s ovíječkou na kulaté balíky, který umožní automaticky přepínat mezi kamerami.

Tato nová běloruská bestie je od výrobce, který nikdy nevyrobil traktor

(22.7.2018) Běloruský výrobce Amkodor zanedlouho zahájí sériovou výrobu svého prvního traktoru. Téměř 16 tun těžký kloubový traktor o výkonu 330 koní nese označení 5300. Poprvé se veřejnosti ukázal na výstavě Belagro v Bělorusku.

Sklízecí mlátičky s novými pásovými jednotkami a ještě vyšším výkonem

(21.7.2018) Jeden z největších světových výrobců sklízecích mlátiček, společnost John Deere, představuje celou řadu novinek pro sklízecí mlátičky. Řady W a T dostaly více výkonu, více komfortu a nové pásové jednotky.

Lis na kulaté balíky Kverneland FastBale

(21.7.2018) Společnost Kverneland Group investuje značné finanční prostředky do vývoje nových technických řešení. Výjimkou nejsou ani nejmodernější lisy, pro něž jsou charakteristické pevné a pravidelné balíky, spolehlivost, velký výkon a snadné ovládaní s…

Představení teleskopických manipulátorů MANITOU NewAg

(21.7.2018) Modelová řada teleskopických manipulátorů MANITOU NewAg – stroje pro nové zemědělství – vychází ze zkušeností předchozí úspěšné řady strojů MANITOU a doplňuje ji o mnoho inovativních prvků. Hlavním cílem konstruktérů bylo mimo jiné zvýšení komfortu a…

Měření emisí nesilničních strojů za provozu

(20.7.2018) Nová evropská legislativa přináší průběžně změny do schvalovacího procesu, mj. i do homologace motorů strojů určených pro nesilniční použití. Největší novinkou je měření emisí za provozu stroje, které pro většinu nových typů motorů a nesilničních vozidel…

„Rychlost přibližování dříví je největším plusem,“ říká majitel stroje Equus

(19.7.2018) Přibližování dříví, zejména celých délek, se uplatňuje při těžbě dřeva. K tomuto účelu se využívá speciální technika, mezi kterou řadíme lesnické traktory tzv. skiddery. Na jeden takový stroj jsem se zajel podívat do lesa u obce Nevid na Plzeňsku.

Claas představil nové kloubové nakladače Torion Sinus se zadní řízenou nápravou

(19.7.2018) Po roce uvedení na trh nové řady nakladačů Torion přichází Claas s rozšířením o nové modely Torion Sinus. Nové modely jsou také vyrobeny společností Liebherr a přinášejí lepší jízdní vlastnosti.