Dnes je 22.10. – svátek slaví Sabina

Agromex představuje globální platformu prodeje použitých strojů pro zemědělství a stavebnictví

Zveřejněno: 22. 8. 2024

Zemědělská skupina Danish Agro, která je vlastníkem české společnosti Agromex, spustila zcela novou platformu pro použité stroje pro zemědělství, lesnictví a stavebnictví. Farmáři, zemědělci, stavaři a dodavatelé z celého světa zde mohou najít všechny použité stroje dostupné v rámci skupiny Danish Agro na jediné platformě.

Agromex představuje globální platformu prodeje použitých strojů pro zemědělství a stavebnictví.

Dánskou družstevní zemědělskou společnost Danish Agro vlastní 12 000 dánských farmářů, pro které je důležitá nejenom ekonomická prosperita, ale i udržitelnost. Zemědělci ze severní a centrální Evropy jsou známí tím, že se o svou techniku starají a zajišťují tak dlouhou životnost a maximální kvalitu pro dalšího uživatele.

V rámci projektu, na který se skupina zaměřila společně s Mascusem, předním evropským internetovým portálem pro nákup a prodej použitých nejen zemědělských strojů a průmyslových vozidel, nabízí Danish Agro použité kvalitní stroje z 9 zemí. Jejich celkový počet přesahuje 3 000 použitých zemědělských, stavebních a lesnických strojů.

Touto novou platformou chce Danish Agro zvýšit hodnotu veškerých použitých strojů tím, že maximalizuje povědomí a zájem o použité stroje ze severní a centrální Evropy. Obecně mají tyto stroje vysokou výbavu, a navíc jsou zemědělci ze severní a centrální Evropy známí tím, že se o svou techniku starají a zajišťují tak dlouhou životnost a maximální kvalitu pro dalšího uživatele.

„Cítíme a vidíme obrovské možnosti na trhu ojetých strojů. Chceme výrazně posílit a rozvinout tento segment. Manažersky posilujeme oddělení prodeje použitých strojů, abychom mohli lépe reagovat na poptávku a poskytovat našim zákazníkům ještě lepší služby. Tento krok je strategickým rozhodnutím, které je součástí širší strategie naší mateřské společnosti Danish Agro. Naším cílem je vytvořit robustní a efektivní systém pro prodej použitých strojů, který nám umožní lépe naplnit potřeby našich zákazníků a zároveň posílit naši pozici na trhu,“ uvedl Petr Mikuláš, jednatel společnosti Agromex.

„Mnoho zemědělců chce být součástí ekosystému společnosti Agromex a vlastnit zemědělskou techniku značky Fendt. Zejména protože jim to poskytuje benefity díky rozšířené celorepublikové prodejní i servisní síti, kvalitním poprodejním a finančním službám,“ uvedl Jakub Hurta, obchodní ředitel společnosti Agromex.

Platforma je v provozu a najdete ji zde: https://trading.danishagromachinery.com/

O společnosti Agromex

Agromex je předním prodejcem zemědělské techniky a dalších speciálních strojů, který se od svého založení v roce 1992 neustále rozvíjí a na trhu působí více než tři dekády. Jako hrdý člen skupiny Danish Agro od roku 2016 se Agromex zavázal k poskytování nejenom špičkového sortimentu zemědělské techniky, ale i komplexního servisu, který vyhovuje specifickým potřebám zemědělců. S bohatým portfoliem produktů od renomovaných značek, jako jsou Fendt, weidemann, kroger, Kerner, Lemken a Pellenc, Agromex uspokojuje široké spektrum požadavků v oblasti zpracování půdy, setí, sklizně pícnin a ochrany rostlin.

Společnost Agromex se může pochlubit rozsáhlou sítí poboček a servisních středisek rozprostřených po celé České republice. S pobočkami umístěnými v Modleticích u Prahy, Cerekvici u Hradce Králové, Myslince u Plzně, Starém Jičíně, Českých Budějovicích a Brně, doplněných o servisní střediska ve Slatině, Žamberku, Blížkovicích a Havlíčkově Brodě, je Agromex významným poskytovatelem okamžité servisní podpory pro své zákazníky.