Vyzkoušejte aplikaci CleverAnalytics na 2 měsíce zcela zdarma
Dnes je 8.9. – svátek slaví Mariana

Danish Agro spouští globální platformu použitých strojů

Zveřejněno: 8. 7. 2024

Zemědělská skupina Danish Agro spustila zcela novou platformu, kde mohou prodejci, zemědělci a dodavatelé z celého světa najít všechny použité stroje dostupné v rámci skupiny Danish Agro na jediné platformě.

Danish Agro spouští globální platformu použitých strojů.

Obchod se zemědělskou technikou se skupině Danish Agro za posledních 8 let výrazně rozrostl a dosáhl v roce 2023 obrat celkové hodnoty více než 820 milionů eur. S aktivitami v 9 zemích se skupina stala největším distributorem zemědělské a průmyslové techniky v severní a centrální Evropě a patří mezi 3 největší distributory v Evropě.

V rámci projektu, na který se skupina zaměřila společně s Mascusem, předním evropským internetovým portálem pro nákup a prodej použitých nejen zemědělských strojů a průmyslových vozidel, nabízí Danish Agro použité kvalitní stroje z 9 zemí, jejichž celkový počet přesahuje 3 000 použitých zemědělských, stavebních a lesnických strojů.

Touto novou platformou chce Danish Agro zvýšit hodnotu veškerých použitých strojů tím, že maximalizuje povědomí a zájem o použité stroje ze severní a centrální Evropy. Obecně mají tyto stroje vysokou výbavu, a navíc jsou zemědělci ze severní a centrální Evropy známí tím, že se o svou techniku starají a zajišťují tak dlouhou životnost a maximální kvalitu pro dalšího uživatele.

Danish Agro spouští globální platformu použitých strojů.
Danish Agro spouští globální platformu použitých strojů.

Jens Skifter, ředitel skupiny zemědělských a průmyslových strojů ve společnosti Danish Agro, říká: „Tuto jedinečnou platformu jsme chtěli nabídnout již několik let a nyní ji konečně uvádíme do provozu. S použitými stroji obchodujeme celosvětově již mnoho let, ale společně s Mascusem, vlastněným společností Ritchie Bros., nyní Danish Agro definovalo jednotnou strukturu, kde naši obchodní partneři nabídnou exkluzivní nabídku, evropští prodejci najdou to, co hledají, a totéž platí pro zemědělce, dodavatele a podnikatele v celé Evropě i ve světě“.

Rickard Krøtø, generální ředitel společnosti Mascus International, dodává: „Jsme hrdí a šťastní, že si nás společnost Danish Agro vybrala ke spolupráci na tomto projektu. Danish Agro je největším distributorem zemědělské techniky v severní Evropě a my jsme se přizpůsobili jeho potřebám. S odborníky na obchodování ze skupiny Danish Agro a našimi IT jsme našli nové způsoby optimalizace struktur, které společnosti Danish Agro umožňují plynulejší provoz s rychlejším obratem zásob použité techniky“.

Platforma je v provozu a najdete ji zde: www.trading.danishagromachinery.com