Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 2.5. – svátek slaví Zikmund

Čeští výrobci zemědělské a lesnické techniky představí své novinky na veletrhu Techagro a Silva Regina

Zveřejněno: 3. 4. 2024

Již zanedlouho otevře brněnské výstaviště své brány, aby přivítalo návštěvníky veletrhů Techagro, Silva Regina a Biomasa. První ročník veletrhu Techagro se konal přesně před 30 lety, v roce 1994, a Asociace zemědělské a lesnické techniky byla jedním z iniciátorů jeho vzniku.

Hlavním tahákem zetorácké expozice bude nový model traktoru Zetor o výkonu 170 koní.

Veletrh Techagro, Silva Regina a Biomasa je klíčovou platformou pro prezentaci českého zemědělského strojírenství, kde čeští výrobci prezentují nejen tuzemským, ale i zahraničním návštěvníkům, svou nabídku. Po šestileté pauze způsobené covidovou pandemií letos členové Asociace zemědělské a lesnické techniky do Brna přivezou celou řadu novinek.

Traktory a postřikovače

Zájemci o zemědělské postřikovače by rozhodně neměli vynechat návštěvu pavilonu P, kde své výrobky představí společnosti AGRIO MZS s.r.o. a MGM a.s.

Společnost AGRIO MZS s.r.o. naváže na svůj úspěch z veletrhu Agritechnica, na kterém ve světové premiéře představila několik produktů, které nyní ukáže i na Techagru. Detailně prohlédnout si budete moci samojízdný postřikovač DINO třetí generace či tažený tandemový postřikovač GIGANT, který je s nádrží 14 000 litrů a rozpětím ramen 36 metrů jedním z největších strojů ve své třídě. Kromě těchto dvou novinek a dalších produktů z portfolia společnosti, AGRIO na veletrhu na volné ploše představí rovněž další novinku a to aplikátor fugátu AFA s nádrží o objemu 15 000 litrů vyvinutý ve spolupráci s firmou Bomech.

Detailně prohlédnout si budete moci samojízdný postřikovač DINO třetí generace.
Detailně prohlédnout si budete moci samojízdný postřikovač DINO třetí generace.

Společnost MGM a.s. vyvíjí a vyrábí tažené postřikovače se záběry ramen od 15 až do 30 metrů a s objemem nádrže od 2 000 až po 6 000 litrů. Na Techagru ukáže zcela nově vyvinutý postřikovač GRANUM 4000L. Návštěvníci si budou moci z blízka prohlédnout také tažený postřikovač MAGMA 3000.

Stroj, který budil zájem návštěvníků na veletrhu Agritechnica, do Brna přiveze také firma EURO BAGGING, s.r.o., která působí v oblasti technologií pro skladování objemných krmiv. Silážní lis EB 310 LG ve verzi DELUXE je na trhu třetím rokem a už si našel celou řadu zákazníků nejen v Česku, ale také ve Francii, Švýcarsku či na Novém Zélandu. Stroj vybavený klimatizovanou kabinou nabízí vyšší komfort a je tak šitý na míru tzv. „službařům“. Firmu EURO BAGGING najdete na volné ploše G.

Z brněnské Líšně na výstaviště to nemá daleko výrobce traktorů Zetor. Hlavním tahákem zetorácké expozice bude nový model traktoru Zetor o výkonu 170 koní, který zákazníkům nabídne zcela novou úroveň technických parametrů a komfortu. Na 400 m2 plochy se kromě této novinky a stávajících modelů Zetro Major a Zetor Proxima představí rovněž kompaktní traktor Zetor Compax premiérově s kabinou a čelním nakladačem.

Novinku, a to kompaktní traktor DAKR FD52V o výkonu 22 koní, vystaví společnost DAKR.
Novinku, a to kompaktní traktor DAKR FD52V o výkonu 22 koní, vystaví společnost DAKR.

Novinku, a to kompaktní traktor DAKR FD52V o výkonu 22 koní, vystaví společnost DAKR. Traktůrek, který společnost uvedla na trh v minulém roce, slouží jako multifunkční stroj, ke kterému lze prostřednictvím předního závěsu připojit více než deset různých nástavců a provádět s nimi nejrůznější činnosti, ať už na poli, na loukách nebo při údržbě cest a chodníků.

Přípojné zemědělské stroje na pole i do stájí

Čeští výrobci zemědělské techniky nabízejí také širokou škálu přípojných zemědělských strojů. Společnost OPALL-AGRI na veletrhu ukáže své nejnovější stroje na obdělávání a zpracování půdy – a to především inovované nesené pluhy OPALL-AGRI APOLLO I a polonesené pluhy OPALL-AGRI ORION II. Kromě pluhů OPALL-AGRI na svém stánku v pavilonu F představí také své portfolio diskových a radličkových kypřičů, hloubkových podrýváků či kultivátorů pro předseťovou přípravu.

Společnost OPALL-AGRI na veletrhu ukáže své nejnovější stroje na obdělávání a zpracování půdy.
Společnost OPALL-AGRI na veletrhu ukáže své nejnovější stroje na obdělávání a zpracování půdy.

Společnost CERNIN s.r.o. se specializuje na výrobu vertikálních krmných vozů a na Techagru bude prezentovat trojici svých produktů – modely CE9, D14 a NZ7, který získal Zlatou medaili na veletrhu ANIMAL TECH 2023. Pícninářskou techniku představí český výrobce TEMAK, který vyrábí profesionální baličky píce, rozdružovače balíků a manipulační techniku na balíky.

Na volné ploše mezi pavilony G1 a F určitě nepřehlédnete expozici společnosti WTC Písečná, tradičního českého výrobce zemědělské dopravní techniky. Také společnost WTC využije příležitosti své účasti na veletrhu Techagro pro představení několika novinek, a to přepravníku balíků WTC PLT 14 s bočnicemi a nejmenšího nosiče kontejnerů WTC PORTÝR 2.1.

Na volné ploše mezi pavilony G1 a F určitě nepřehlédnete expozici společnosti WTC Písečná.
Na volné ploše mezi pavilony G1 a F určitě nepřehlédnete expozici společnosti WTC Písečná.

Dva výrobky ze svého širokého portfolia, traktorový návěs ZDT NS18.1 a překládací vůz ZDT NP30, předvede společnost ZDT Nové Veselí.

Překládací vůz ZDT NP30, předvede společnost ZDT Nové Veselí.
Překládací vůz ZDT NP30, předvede společnost ZDT Nové Veselí.

Dvouosý traktorový návěs ZDT NS18.1 sice patří mezi nejnovější výrobky společnosti, ale zakoupily si ho již desítky zákazníků. Na veletrhu si ho mohou návštěvníci prohlédnout v inovovaném provedení s funkcí aktivního řízení zpětného chodu „Active Reverse Control“.

Dvouosý traktorový návěs ZDT NS18.1 sice patří mezi nejnovější výrobky společnosti, ale zakoupily si ho již desítky zákazníků.
Dvouosý traktorový návěs ZDT NS18.1 sice patří mezi nejnovější výrobky společnosti, ale zakoupily si ho již desítky zákazníků.

Technologie pro zpracování a skladování zrna

Od mobilní zemědělské techniky se nyní přesuňme do oblasti zpracování a skladování obilovin a výroby krmných směsí. Tradiční vystavovatele tentokrát naleznete na netradičním místě, a to v pavilonu G1. Společnost AGROING Brno na veletrhu představí stroje a zařízení pro skladování a posklizňovou úpravu obilovin a výrobu krmných směsí. Agroing nedodává pouze stroje, ale realizuje především projekty na klíč, od zaměření po instalaci a záruční i pozáruční servis.

Společnost FARMIX a.s. se také zabývá návrhem a realizací posklizňových linek na klíč a zároveň modernizací existujících provozů. Na Techagru Farmix ukáže krmné silo, teleskopické vyskladňovací zařízení a koncepci sušárny obilí a zrnin.

Společnosti TAURUS, s.r.o., Chrudim od roku 1992 navrhuje a dodává kompletní technologické celky pro výrobu krmných směsí i stroje a zařízení pro přípravu krmiv. Na svém stánku ukáže vertikální šrotovníky, jejichž výroba je její doménou, a dále dopravníky a zásobníky.

Společnost SIAGRA s.r.o. se již více než 20 let zabývá instalacemi technologií v oblasti posklizňové úpravy zrnin pro zemědělské subjekty v celé ČR. Zaměřuje se zejména na výstavby posklizňových linek na „zelené louce“ a na rekonstrukce stávajících linek. V rámci výstavy TECHAGRO budou představeny nové generace čističek zrnin SJC a MAROT.

V pavilonu P stojí za návštěvu stánek společnosti ROmiLL AGRICULTURE s.r.o., ryze české výrobní společnosti, která své výrobky dodává zemědělcům již od r. 1991. Významným exportním artiklem jsou stroje pro drcení, konzervaci a uskladnění vlhkého zrna kukuřice a obilí. Stacionární válcové šrotovníky, mačkače a různé drtiče pracují kromě Evropy také téměř v polovině světa – od Austrálie, některých asijských zemí, států SNS až po Ameriku a Afriku. V domácím prostřední pak ROmiLL AGRICULTURE staví zejména výrobny krmných směsí, obilní sila a posklizňové linky.

Aplikace pro precizní zemědělství

Svébytnou a rychle rostoucí oblast představují aplikace pro precizní zemědělství. Ať už ve formě chytrých strojů nebo softwarových řešení. Své softwarové řešení DynaCrop návštěvníkům veletrhu představí společnost World from Space, s.r.o. DynaCrop zabývá optimalizací a vyhodnocováním benefitů variabilních aplikací s využitím družicového snímkování. Kdo bude mít zájem se dozvědět více o tom, jak probíhá příprava map pro variabilní aplikace a jaké informace je možné denně zjistit o polích, navštivte stánek společnosti v pavilonu F.

Lesnická technika

Nejen zemědělskou technikou bude ve dnech 7. – 11. 4. 2024 žít brněnské výstaviště. Své místo zde najdou také zájemci o lesnické technologie. Strojírna Novotný přiveze na letošní ročník veletrhu Silva Regina několik novinek. Poprvé ukáže veřejnosti probírkový harvestor s označením Novotný H512, který je unikátní osmi kolovým podvozkem, šířkou pouze 2,1 metrů a prostornou kabinou. A zájemci o štěpkovače, frézy na pařezy, drážkovače a vysavače listí by neměli minout expozici společnosti LASKI na volné ploše R.

Strojírna Novotný přiveze na letošní ročník veletrhu Silva Regina několik novinek.
Strojírna Novotný přiveze na letošní ročník veletrhu Silva Regina několik novinek.

Členské firmy Asociace zemědělské a lesnické techniky vás srdečně zvou k návštěvě jejich stánků na veletrzích Techagro a Silva Regina, které se uskuteční v termínu 7. – 11. 4. 2024 na brněnském výstavišti.