Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Co všechno nabízí Jeantil? Krmné vozy, rozdružovače, cisterny, rozmetadla a návěsy

Zveřejněno: 2. 2. 2023

Společnost AgroKonzulta Žamberk spol. s r.o. na českém trhu prostřednictvím regionálních partnerů nabízí techniku francouzského výrobce Jeantil. Zemědělcům nabízí konkrétně dopravní techniku, stájové technologie a techniku pro hnojení. Ke všem strojům poskytuje dodávku náhradních dílů a profesionální servis.

Při výrobě Jeantil vyhoví i speciálním požadavkům a zkonstruuje i individuální stroje.

Rodinný podnik Jeantil s více než šedesátiletou historií zabezpečuje ve vlastní režii výrobu strojů – od řezání až po montáž, včetně obrábění a lakování. Kvalitu výroby má tak plně pod kontrolou. Produkci zabezpečuje přibližně dvě stě zaměstnanců ve dvou výrobních závodech. Vlastní konstrukční řešení a vývoj počítačových programů umožňuje výrobu na míru, špičkovou jakost a garanci záruky. Jeantil je držitelem patentů na technologie precizního rozmetání, automatického krmení farmy robotickou jednotkou, systém automatického rozdružování balíků, univerzální rozdružovací válec pro všechny typy materiálů, diskový aplikátor kejdy, vanovou korbu návěsu a první překopávač kompostu. Při výrobě vyhoví i speciálním požadavkům a zkonstruuje i individuální stroje.

Míchací krmné vozy Jeantil

Jeantil nabízí širokou škálu konvenčních krmných vozů, jako jsou modely Jeantil MVV D s přímým výpadem z korby, Jeantil MVV C s krmením přes dopravník a Jeantil MVV P s nastýlačem. Tyto vozy jsou vyráběny v jedno nebo dvounápravovém provedení a lze je objednat v různých velikostech korby (od 8 m3 do 38 m3) a počtu míchacích šneků (jeden, dva nebo tři pro dávkování velkých objemů).

Jeantil nabízí širokou škálu konvenčních krmných vozů.
Jeantil nabízí širokou škálu konvenčních krmných vozů.

Pro různé typy stájí lze zvolit mezi úzkým a vysokým nebo širokým a nízkým provedením korby. Tyto krmné vozy Jeantil jsou určené pro rychlé krmení na pravou nebo levou stranu a pracují s různými materiály, včetně dlouhé nenařezané senáže a sena. Dopravník lze umístit na různá místa a volit směr výhozu krmení. Lze také přidat boční přídavný dopravník na pravou přední stranu. Hradítka mohou být automaticky ovládaná pomocí systému TOP CUT, který zajišťuje automatické zavírání a otevírání hradítek během míchání. Krmné vozy se ovládají přímo z traktoru nebo elektrohydraulicky a chovatel může programovat váhu a přenášet data do PC ve své kanceláři. Jeantil také nabízí řadu výkonných krmných vozů s přímým výpadem materiálu z korby s nastýlací turbínou, kterou lze použít pro nastýlání.

Rozdružovače Jeantil

Jeantil vyrábí rozdružovače balíků s různými objemy ložné plochy od 2 m3 do 6 m3 v závislosti na modelu. Pracovní nástroje rozdružovačů jsou tvořeny masivní turbínou s osmi šroubovanými lopatkami a širokým komínem. Rozdružovače také obsahují rozdružovací válce s 56 masivními noži a zadní nakládací dveře.

Jeantil vyrábí rozdružovače balíků s různými objemy ložné plochy od 2 m3 do 6 m3 v závislosti na modelu.
Jeantil vyrábí rozdružovače balíků s různými objemy ložné plochy od 2 m3 do 6 m3 v závislosti na modelu.

Rozmetání materiálu, jako je seno nebo sláma, je zajištěno turbínou s pravostranným otočným komínem. Její lopatky slouží také pro vyfukování a čištění. Materiál putuje k turbíně přes dopravníkové dno. To se skládá ze šroubovaných příček a masivního řetězu s napínákem. Dopravník je poháněn hydroreduktorem s možností elektrické regulace rychlosti posuvu. Elektrohydraulicky lze ovládat také intenzitu pracovních válců. U modelů Jeantil PR 4000 a Jeantil PR 6000, jsou-li potřeba aplikovat minerály pro dobytek společně s rozmetáním materiálu, je k dispozici speciální násypka. Tyto modely rozdružovačů jsou dostupné s pevnou nebo hydraulickou nápravou.

Rozmetadla Jeantil

Jeantil vyrábí rozmetadla s nosností od 6 do 16 tun. Rozmetadla se vyrábí v jednonápravovém nebo dvounápravovém provedení. Jsou schopná rozmetat hnůj, vápno, drůbeží trus a kompost. Korba rozmetadel má parabolický tvar, díky němuž je méně zatěžováno dopravníkové dno. To je poháněno hydroreduktorem a složeno ze šroubovaných příček a řetězu. Rychlost dopravníku lze regulovat elektricky. Korba má na šířku 1,5 metru. Výška korby činí v závislosti na modelu 1,2 nebo 1,4 metru a je hladká, takže čištění po práci je velmi snadné. Korba je u všech modelů na horní straně opatřena zesílenou trubkou proti deformaci.

Jeantil vyrábí rozmetadla s nosností od 6 do 16 tun.
Jeantil vyrábí rozmetadla s nosností od 6 do 16 tun.

Rozmetací ústrojí dosahuje přesné a rovnoměrné aplikace u jakéhokoliv materiálu, což dokazuje certifikace DLG SIGNUM TEST. Tvořeno je šneky s přednastavenými robustními lopatkami, šneky jsou umístěny vertikálně, nebo horizontálně. Prostor od ložné plochy a rozmetacího ústrojí rozdělují gilotinové dveře s pojistkou. Šířka rozmetání je nastavitelná od 6 do 16 metrů. Zatímco modely Jeantil EVR First lze ovládat přímo z traktoru, standardní modely Jeantil EVR jsou řízeny komfortněji elektrohydraulicky.

Traktorové cisterny Jeantil

Jeantil je také výrobcem traktorových cisteren Jeantil GT a Jeantil GTi. Jeantil GTi představuje modelovou řadu jednonápravových cisteren (objem nádrže od 4 500 do 10 500 litrů) s integrovaným podvozkem a jednoduchou nápravou. Cisterna je kompletně galvanizovaná a nádrž s hladkým povrchem je kovová, takže odolá agresivním látkám uplatňovaným v zemědělství. Cisterny lze osadit různými typy sacích a aplikačních zařízení, stejně tak i různými rozměry pneumatik. Sání je zajištěno buď předním sacím ramenem přes sací kužel, nebo přímým napojením na přední ventil.

Jeantil je také výrobcem traktorových cisteren Jeantil GT a Jeantil GTi.
Jeantil je také výrobcem traktorových cisteren Jeantil GT a Jeantil GTi.

Řada Jeantil GT představuje cisterny pro intenzivní nasazení, s nezávislým podvozkem v jedno, dvou a třínápravovém provedení s možností hydraulického odpružení a nádrží o objemu od 8 500 do 24 000 litrů. Cisterny jsou taktéž opatřeny ochranou vůči agresivním látkám. Sání je zajištěno buď předním ventilem, nebo různými typy ramen. Na rozdíl od prvně jmenované modelové řady je cisterna Jeantil GT vhodná nejen k aplikaci hnojiv přímo na strniště nebo na porost přes hadicový aplikátor, ale i přímo do půdního profilu pomocí diskového aplikátoru nebo radličkového zapravovače.

Velkoobjemové návěsy Jeantil

Ve výrobním programu nalezneme i řadu velkoobjemových návěsů Jeantil BR s vanovým typem korby a jednostranným sklápěním pro přepravu jakéhokoliv druhu materiálu. Korba je zesílená na horním okraji, u zadních dveří a má dva boční nosníky. Čelo stroje je zaoblené a nezůstávají na něm žádné nečistoty. Návěsy lze vybavit různým typem náprav – jednoduché, dvou a třínápravové s možností hydraulického odpružení. Stroj Jeantil BR lze využít i pro přepravu lehkých materiálů při použití stavitelných nástavků od 30 cm až po 90 cm. Vyráběné jsou také stavební návěsy Jeantil TP. Všechny korby jsou vyráběné z odolné HLE S oceli.

Ve výrobním programu nalezneme i řadu velkoobjemových návěsů Jeantil BR s vanovým typem korby a jednostranným sklápěním pro přepravu jakéhokoliv druhu materiálu.
Ve výrobním programu nalezneme i řadu velkoobjemových návěsů Jeantil BR s vanovým typem korby a jednostranným sklápěním pro přepravu jakéhokoliv druhu materiálu.