50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

John Deere představuje novinky v technologiích precizního zemědělství

Zveřejněno: 13. 3. 2023

John Deere už mnoho let dodává spolehlivou a vysoce výkonnou technologii precizního zemědělství. V roce 2023 budou všechny základní prvky tohoto pokročilého vybavení vylepšeny, aby byly připraveny na budoucí výzvy. Mezi důležité součásti patří zbrusu nová řada displejů John Deere G5 a nový modem JDLink™ M. Díky těmto vylepšením bude technologie precizního zemědělství John Deere rychlejší, výkonnější a finančně dostupnější pro každého zemědělce a poskytovatele služeb.

John Deere G5Plus CommandCenter a externí monitor.

Díky nové řadě displejů John Deere G5 získají zákazníci společnosti John Deere přístup k nejvyspělejším technologiím. Rozlišení Full HD, přidaná paměť a posílený výpočetní výkon dělají z monitoru John Deere G5 jeden z nejvýkonnějších displejů na trhu. Dodává se ve dvou přenosných verzích, které jsou kompatibilní se všemi značkami. Obsahuje dva integrované monitory pro konkrétní stroje John Deere a podporuje možnost využití rozšířeného monitoru. Displej John Deere G5 má úhlopříčku 10,1″ a John Deere G5Plus má úhlopříčku 12,8″. Řada G5 tak nabízí až o 33 % více prostoru pro mapy a informace než její předchůdci. Oba přenosné displeje jsou chráněny voděodolnou konstrukcí (IP65). Standardní výbava displeje John Deere G5Plus zahrnuje funkci AutoTrac™ a sekční kontrolu. A samozřejmě je nadále kompatibilní s AEF ISOBUS.

Všechny displeje John Deere G5 jsou vybaveny osvědčeným a spolehlivým uživatelským rozhraním z displejů G4. Kombinace moderní technologie a osvědčeného uživatelského rozhraní znamená okamžité zvýšení výkonu bez potřeby zdlouhavého přeučování. Díky novému licenčnímu programu pro pokročilé funkce platí zemědělci a poskytovatelé služeb pouze za to, co potřebují, a mají nižší počáteční náklady. Neustále také pracujeme na pravidelných aktualizacích softwaru, díky kterým jsou displeje řady John Deere G5 připraveny na budoucí výzvy.

Univerzální displeje John Deere G5Plus a John Deere G5 bude možné objednávat už ve druhé polovině roku 2023. John Deere G5Plus CommandCenter™ a John Deere G5 CommandCenter™ budou na strojích John Deere k dispozici od modelového roku 2024.

Nová řada displejů John Deere G5, které chráněny voděodolnou konstrukcí (IP65).
Nová řada displejů John Deere G5, které chráněny voděodolnou konstrukcí (IP65).

Nové modemy JDLink™ M a R

Zemědělci a poskytovatelé služeb se smíšenou flotilou mohou i nadále využívat výhod propojení strojů s cloudem. Zbrusu nový modem JDLink™ M je cenově dostupná alternativa známého modemu JDLink™ R. Modem JDLink™ M je řešení typu „plug and play“, které usnadňuje kompletní vybavení smíšených flotil. Modemy JDLink™ M a R jsou kompatibilní s protokolem SAE J1939 a dokážou zpracovat více než 14 datových bodů ze strojů různých značek. Díky této kompatibilitě je možné spravovat celou smíšenou flotilu z jediného portálu – John Deere Operations Center™.

Přijímače John Deere StarFire™ 7000

Přijímač John Deere StarFire™ 7000 byl představen loni společně s novým signálem StarFire™ RTK. Nový signál StarFire™ RTK s přesností RTK 2,5 cm a rychlostí připojení do 8 minut je atraktivní volbou pro ty, kdo s technologií RTK začínají. Díky využití satelitních signálů Galileo a Beidou umožňuje přijímač John Deere StarFire™ 7000 ještě lepší připojení než předchozí generace. Přijímače John Deere StarFire™ 7000 jsou nyní skladem a je možné je objednávat.

Přijímač John Deere StarFire 7000 s přesností RTK 2,5 cm.
Přijímač John Deere StarFire 7000 s přesností RTK 2,5 cm.

John Deere Operations Center™

JDLink™ umožňuje bezplatné obousměrné připojení pro automatické odesílání dat o plodinách a strojích do John Deere Operations Center™. Díky průběžným aktualizacím se Operations Center neustále vylepšuje a přizpůsobuje budoucím potřebám. Pro mobilní zařízení a na webu bude i nadále k dispozici zdarma.

S novými základními prvky technologie precizního zemědělství John Deere je chytré zemědělství pro zákazníky jednodušší. Tato technologie, která už nyní funguje hladce, bude stále snadněji využitelná a automatizovanější. Díky souvisejícím funkcím, odborným znalostem místních prodejců a modernímu servisu je práce zemědělců a poskytovatelů služeb stále produktivnější, ziskovější a udržitelnější.