Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Lemken dosahuje silného růstu. Inovace a image přispívají k rekordním prodejům

Zveřejněno: 20. 3. 2023

Rodinný podnik Lemken s 243letou historií zaznamenal další rekord, když zvýšil své tržby o 25 % na odhadovaných 559 milionů eur.

Lemken dosahuje silného růstu. Inovace a image přispívají k rekordním prodejům.

„Podařilo se nám opět zvýšit tržby i výsledek, a to i přes globální problémy dodavatelského řetězce a rostoucí míru inflace,“ uvedla Nicola Lemken a generální ředitel Anthony van der Ley při prezentaci předběžných údajů o tržbách společnosti Lemken. Příchozí objednávky předčily očekávání. V roce 2022 čelili zemědělci také mnoha výzvám, ale celkově dokázali farmáři využít vysokých výrobních cen k investicím do profesionální zemědělské techniky, přestože ceny vstupů vzrostly.

Po celém světě těží společnost Lemken ze své vynikající image v oboru. Úspěšně dále rozšiřovala svůj prodej jak na domácím trhu v Německu, tak i v mezinárodním obchodě. „V současné době již generujeme 80 % našich tržeb z exportu a věříme, že existuje potenciál pro další růst, protože zkoumáme nové trhy a cílové skupiny,“ řekl generální ředitel Anthony van der Ley. Další poptávku podpořily také produkty, jako je nový Lemken Karat 10 a nové modely pluhů Lemken Diamant.

Slavnostní zahájení stavby závodu Lemken v Dinteloordu.
Slavnostní zahájení stavby závodu Lemken v Dinteloordu.

Aby společnost Lemken dosáhla svých ambiciózních cílů, investuje nejen do nového závodu v Dinteloordu (výroba moderní přesné kypřicí techniky), ale také do rozšíření závodu v Harenu (montáž secí techniky) a programu Excellence (optimalizace výroby a montáže) v Alpenu. Dalším významným příspěvkem k úspěchu společnosti má být akvizice společnosti Equalizer, jihoafrického specialisty na přesné secí stroje se zaměřením na minimální zpracování půdy a bezorebné hospodaření.

Společnost Lemken se i nadále zaměřuje na své zaměstnance, jejichž nasazení tvoří podstatnou část úspěchu této rodinné firmy. V uplynulém finančním roce zvýšila společnost Lemken počet svých zaměstnanců po celém světě o 4,5 % na 1 773. Aby společnost Lemken udržela krok se svým silným růstem a udržela si své vysoké postavení partnera pro zemědělce, neustále hledá kvalifikované odborníky pro všechny části svého podnikání.

Společnost Lemken očekává, že její pozitivní obchodní vývoj bude pokračovat i v roce 2023, a to na základě již nyní vysoké úrovně stávajících zakázek.