Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Meziřádkové mechanické plečky Steketee nově zvládnout likvidovat plevel u brambor a mrkve

Zveřejněno: 24. 1. 2023

V posledních letech se zemědělské podniky pěstující brambory a mrkve potýkají se zdánlivě neřešitelným problémem: stále více herbicidů je zakázáno a trh nyní požaduje co nejvíce potravin bez chemických látek. Zároveň je pro zemědělce téměř nemožné udržet takové plodiny bez plevelů bez použití agrochemikálií. Steketee EC-Ridger od výrobce zemědělské techniky Lemken nabízí moderní řešení tohoto problému.

Steketee EC-Ridger od výrobce zemědělské techniky Lemken nabízí moderní řešení likvidace plevele v řádkových kulturách.

Nářadí Steketee EC-Ridger je určeno pro řádky o šířce 75 cm. Okopávací disky spolehlivě odříznou plevel na horní a boční straně hrůbku a znovu vrátí hrůbky do požadovaného tvaru. V současné době je nářadí k dispozici ve třech variantách: Steketee EC-Ridger 5, Steketee EC-Ridger 7 a Steketee EC-Ridger 9.

Model Steketee EC-Ridger 5 má lehké základní prvky pro odstraňování plevele z vrcholů a boků hrůbků. Může být využíván v předním i zadním závěsu traktoru. Je vhodný pro použití v lehkých půdách a u menších plodin.

V současné době je nářadí k dispozici ve třech variantách Steketee EC-Ridger 5, Steketee EC-Ridger 7 a Steketee EC-Ridger 9.
V současné době je nářadí k dispozici ve třech variantách Steketee EC-Ridger 5, Steketee EC-Ridger 7 a Steketee EC-Ridger 9.

Model Steketee EC-Ridger 7 je určen pro zadní závěs traktoru a je vybaven okopávacím prvkem TRS, který je obzvláště vhodný pro práci v obtížných podmínkách. Lze doplnit ochranný kryt listů, který zabraňuje poškození nebo zasypání plodin, když nářadí okopává po stranách a obnovuje hrůbky. Jeho pracovní orgány lze přizpůsobit pracovním podmínkám.

Model Steketee EC-Ridger 9 je rovněž určen pro zadní závěs traktoru. Skládá se z řady modulů, kterými lze stroj přizpůsobit měnícím se podmínkám a různým fázím růstu plodin. Model je také vybaven koly pro dodržení jednotné pracovní hloubku. K dispozici je tak celá řada volitelného příslušenství.