Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Návěsy Fliegl Agro-Trucks jsou ještě efektivnější díky homologaci na 80 km/h

Zveřejněno: 11. 1. 2024

Nákladní automobily v Agro úpravě jsou dokonalým řešením výzev moderní zemědělské dopravy, protože tato vozidla jsou stejně dobře použitelná jak na silnici, tak v terénu. Ve společnosti Fliegl Agrartechnik jsou proto návěsy pro agronáklaďáky stálou součástí sortimentu. Od nynějška mohou být návěsy Fliegl Agro-Trucks konfigurovány také s homologací pro rychlost 80 km/h.

Návěsy Fliegl Agro-Trucks jsou ještě efektivnější díky homologaci na 80 km/h.

Nákladní automobil je nezpochybnitelným králem dopravy na německých silnicích. Kvůli nevhodným standardním pneumatikám a nedostatečné světlé výšce však dlouho nebyl vhodný pro použití na poli, což omezovalo jeho potenciální využití pro zemědělskou silniční dopravu. Vzhledem k tomu, že zboží muselo být přepravováno z pole do nákladního vozidla, zůstávalo toto vozidlo delší dobu nevyužito.

Návěsy Fliegl Agro-Trucks jsou Řešením agro trucky. Agro trucky jsou stejně dobře doma jak na poli, tak na silnici a v Německu mohou být homologovány jako tahače pro zemědělské nebo lesnické použití. Vzhledem k nesporným výhodám této koncepce nabízí nyní společnost Fliegl Agrartechnik čtyři návěsy (s pohyblivou podlahou) pro agro trucky. Tyto modely mohou být nyní schváleny i pro rychlost 80 km/h.

V porovnání s traktory se nákladní vozidla vyznačují nižší spotřebou nafty, lepším poměrem cena/výkon a větším komfortem při jízdě po silnicích. Především však nákladní automobily mohou dosahovat mnohem vyšších rychlostí. Maximální rychlost 80 km/h umožňuje soupravě pohybovat se jak po dvouproudých silnicích, tak po dálnicích. Navíc díky maximální rychlosti 80 km/h mohou zemědělci dostat své zboží na místo určení rychleji, což výrazně zkracuje přepravní časy a zvyšuje provozní flexibilitu. Kratší přepravní časy znamenají nižší provozní náklady a efektivnější využití pracovní síly. To zemědělským podnikům přináší značné úspory. Pneumatiky 24 R20,5 jsou také mimořádně praktické. Návěsy Fliegl Agro-Trucks v kombinaci s homologací 80 km/h slibují ještě efektivnější, ekologičtější a hospodárnější způsob zemědělské dopravy.

— kontakty —

Ing. Vladimír Beneš - Agrozet České Budějovice a.s.

E: fliegl@agrozet.cz   T: +420724107266   WWW: https://www.agrozet.cz/