Vyzkoušejte aplikaci CleverAnalytics na 2 měsíce zcela zdarma
Dnes je 8.9. – svátek slaví Mariana

Nová rozšířená řada traktorů John Deere 6M je vhodná pro nejrozmanitější potřeby zemědělců

Zveřejněno: 1. 7. 2024

John Deere představil novou řadu traktorů John Deere 6M s výrazně rozšířenou paletou modelů. Nyní je v sortimentu celkem 17 modelů z toho 10 modelů s výkonem nad 150 koní, které jsou vhodné pro nejrozmanitější potřeby nejen zemědělců. Tato řada nyní poskytuje ještě větší výběr pro farmáře, kteří hledají výkonné traktory s jednoduchým ovládáním.

Řada John Deere 6M zvládne každou práci. Vyberte si ze 17 modelů traktorů na pěti rozvorech rámu.

Nabídka zasahuje do různých segmentů podle velikosti rámu od kompaktního rozvoru u John Deere 6M 95 až po nejvýkonnější model John Deere 6M 250. Za zmínku stojí nový čtyřválcový model John Deere 6M 150 s vysokým výkonem a modernizovaný šestiválcový model John Deere 6M 145. Nabídku největších modelů dále rozšiřují typy John Deere 6M 230 a John Deere 6M 250 s extra dlouhým rozvorem 2 900 mm. Všechny traktory jsou vybavené motorem o objemu 4,5 nebo 6,8 litru a pro přepravu nebo u aplikací s využitím vývodového hřídele nabízejí možnost navýšení výkonu až o 20 koní (jmenovitý výkon) díky systému inteligentního řízení výkonu (IPM).

Široké portfolio převodovek zahrnuje známé a osvědčené mechanické, skupinové převodovky PowrQuadTM Plus až po plynulou převodovku s hydro mechanickým přenosem výkonu AutoPowrTM zajišťující optimální výkon při všech pracích. Všechny šestiválcové modely řady John Deere 6M se navíc dají volitelně vybavit většími hydrogenerátory o výkonu 155 l/min nebo až 195 l/min, což vám zajistí maximální produktivitu při práci s větším nářadím. Více variant pneumatik o velkém průměru zajišťuje na poli větší kontaktní plochu pro nižší utužování půdy. Pro intuitivní ovládání a obsluhu je nová řada traktorů John Deere 6M vybavená individuálně nastavitelnými ovládacími funkcemi a také novým displejem v rohovém sloupku, který je nyní větší s rozšířenou grafikou, obsluha díky tomu může komfortněji měnit nastavení u více funkcí traktoru než dříve.

Základem všech traktorů řady John Deere 6M je celorámová konstrukce John Deere.
Základem všech traktorů řady John Deere 6M je celorámová konstrukce John Deere.

Nová řada John Deere 6M poskytuje efektivní a univerzální výkon v různých segmentech podle velikosti rámu od kompaktního modelu John Deere 6M 95 s maximálním výkonem 120 koní s inteligentním řízením výkonu, který je ideální pro práci s čelním nakladačem ve stísněných prostorách, až po silný model John Deere 6M 250, který nabízí maximální výkon motoru 281 koní (s inteligentním řízením výkonu), pro náročné aplikace a maximální výkonnost při přepravě.

Důležitější než výkon motoru nebo údaje ze štítku na kapotě je účinnost, s jakou se výkon přenáší na zem nebo na vývodový hřídel – u řady John Deere 6M to dělá působivých 90 %.
Důležitější než výkon motoru nebo údaje ze štítku na kapotě je účinnost, s jakou se výkon přenáší na zem nebo na vývodový hřídel – u řady John Deere 6M to dělá působivých 90 %.

V segmentu krátkých rámů přichází nový silný model John Deere 6M 150 s maximálním výkonem 177 koní a inteligentním řízením výkonu, který je ovšem současně kompaktní a obratný. V segmentu se středně dlouhým rámem najdeme inovovaný model John Deere 6M 145, který je nyní osazen 6válcovým motorem. Segment dále rozšiřují nové typy John Deere 6M 165 a John Deere 6M 185. Segment s dlouhým rámem doplňují další dva modely John Deere 6M 220 a John Deere 6M 240, které nabízejí robustní výkon a všestrannost pro náročné polní práce. V segmentu strojů s extra dlouhým rámem jsou k dispozici nové modely John Deere 6M 230 a John Deere 6M 250, které vytvářejí nové standardy v oblasti výkonu a efektivity u náročnějších operací.

Hydromechanická převodovka AutoPowr umožňuje rychlost až 50 km/h.
Hydromechanická převodovka AutoPowr umožňuje rychlost až 50 km/h.

U převodovek si lze vybrat z různých variant od mechanické převodovky PowrQuadTM Plus s jemným řazením, převodovky AutoQuadTM Plus s přizpůsobením pojezdové rychlosti při řazení skupin, přes převodovku CommandQuadTM Plus s automatickým řazením skupin až po plynulou hydromechanickou převodovku AutoPowrTM. Vedle varianty ovládání z opěrky kompakt CommandARMTM existuje i verze s boční konzolou na pravé straně pro řidiče, kteří upřednostňují jednodušší ovládání. U všech modelů je k dispozici varianta s maximální rychlostí 50 km/h, která šetří čas při přepravě po silnici, a zvyšuje tak celkovou produktivitu.

Displej v rohovém sloupku s konzolou na pravé straně a kompaktní CommandARM.
Displej v rohovém sloupku s konzolou na pravé straně a kompaktní CommandARM.

Nové traktory John Deere 6M jsou navržené tak, aby efektivně a rychle zvládaly náročné úkoly. Vycházejí z jedinečné a osvědčené celorámové konstrukce a v závislosti na modelu nabízejí zadní tříbodový závěs s nosností od 5,7 do 9,9 tuny, takže si poradí s velkým a těžkým nářadím, ať už jde o secí stroje nebo pluhy. Hydraulická soustava s kompenzací tlaku a průtoku nabízí výkon od 114 do 195 l/min, což zajišťuje maximální efektivitu pro libovolnou práci. Traktory řady John Deere 6M navíc nabízejí široké portfolio náprav a pneumatik včetně náprav s přírubami a zadních náprav s hřídelemi.

Nová řada John Deere 6M je vybavená nastavitelnými ovládacími prvky a přináší možnost volby mezi konzolou na pravé straně nebo kompaktním panelem CommandARMTM. Nový displej v rohovém A sloupku slouží obsluze coby dokonale uspořádaný a přehledný zdroj informací o klíčových funkcích traktoru. Díky skvělému výhledu, který zajišťuje panoramatická střecha a velká prosklená plocha, mohou řidiči pracovat s čelním nakladačem přesně a rychle. Odpružení přední nápravy TLSTM a mechanické odpružení kabiny zajišťují hladkou a pohodlnou jízdu i v náročném terénu.

John Deere 6M má vše, co potřebujete pro rychlý a snadný start do precizního zemědělství.
John Deere 6M má vše, co potřebujete pro rychlý a snadný start do precizního zemědělství.

S 10,1″ univerzálním displejem G5 nebo 12,8″ univerzálním displejem G5Plus s HD rozlišením mohou řidiči snadno připojit nářadí s ovládáním ISOBUS a využívat technologie John Deere Precision Ag Technology pro zvýšení produktivity. Funkce precizního zemědělství, jako je AutoTracTM, sekční kontrola a aplikace variabilních dávek, optimalizují výkonnost prací na poli. Funkce Data Sync umožňuje bezdrátově sdílet data z pole a naváděcích linií mezi jednotlivými stroji, což zjednodušuje provoz a maximalizuje efektivitu.

Integrace systému JDLinkTM poskytuje pracovníkům obsluhy vzdálenou podporu a zajišťuje, že budou všechny nové typy traktorů John Deere 6M dostávat nejnovější aktualizace softwaru bezdrátově, takže budou neustále držet krok s nejnovějším technologickým pokrokem.

Přehled modelů traktoru John Deere 6M.
Přehled modelů traktoru John Deere 6M.