Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Novinky u sklízecích mlátiček Case IH Axial-Flow 160 a 260

Zveřejněno: 27. 2. 2024

Na veletrhu Agritechnica 2023 představila značka Case IH inovovanou řadu kombajnů Case IH Axial-Flow 160 a 260.

Sklízecí mlátička řady Case IH Axial-Flow 260.

Pěstitelé, kteří si chtějí pořídit sklízecí mlátičku třídy 7, 8 nebo 9, najdou u řady Case IH Axial-Flow 260 větší displeje s vysokým rozlišením. Kombajny jsou vybaveny špičkovou technologii Harvest Command pro intuitivní a bezproblémovou automatizaci při sklizni se dvěma displeji Pro 1200, které nabízejí nové pokročilé možnosti navádění a mapování. Systém Pro1200 navíc přidává snadnou konektivitu s dalšími stroji vybavenými systémem Pro700 na stejném poli.

Model sklízecí mlátičky Case IH Axial-Flow 260 přináší funkci reverzace rotoru Power-Plus CVT, která snadno odstraní ucpání stroje, aniž by obsluha musela opustit kabinu.

Veletrh Agritechnica 2023 posloužil také jako předpremiéra řady Case IH Axial-Flow 260, která přijde na trh s omezeným počtem kusů během letošního roku.

Pohled do kabiny inovovaných modelů Case IH Axial-Flow.
Pohled do kabiny inovovaných modelů Case IH Axial-Flow.

Sklízecí mlátičky řady Case IH Axial-Flow 160

Uvedení kombajnů řady 160 do nabídky Case IH Axial-Flow signalizuje doplnění systému Harvest Command do kombajnů třídy 6 a 7. Tento systém slouží k automatickému nastavování parametrů kombajnu v závislosti na aktuálních sklizňových podmínkách a složen je pouze z kamery (snímá zrna proudící do zásobníku a indikuje vzniklá poškození či přítomné nečistoty) a páru snímačů a čidel. Zbytek parametrů systém získává ze základních provozních snímačů. Na obsluze závisí pouze to, aby zadala druh sklízené plodiny, případně vybrala některou ze sklizňových strategií (důraz na kvalitu zrna nebo maximální výkonnost). Systém pak při sklizni nastavuje rotor, síta nebo také pojezdovou rychlost automaticky. Jde o významného pomocníka zkušeným i nezkušeným pracovníkům obsluhy kombajnů.

Sklízecí mlátička řady Case IH Axial-Flow 160.
Sklízecí mlátička řady Case IH Axial-Flow 160.

Řada Case IH Axial-Flow 160 přichází s jednoduchostí, kterou provozovatelé očekávají od řady kombajnů Axial-Flow, ale s některými dalšími výhodami. Zásobník na obilí pojme až 12 500 litrů (k dispozici pouze u modelu Case IH Axial-Flow 7160).

Zvýšená ochrana díky systému Safeguard Connect

Modely sklízecích mlátiček Case IH Axial-Flow řady 160 a 260 automaticky zahrnují Safeguard Connect, komplexní balíček nejlepších služeb Case IH s přidanou hodnotou. Tyto služby poskytují dlouhodobou ochranu a maximalizují produktivitu, aby splňovaly požadavky moderních, zemědělských podniků. V závislosti na trhu může Safeguard Connect zahrnovat až prodlouženou tříletou záruku Safeguard a pětileté předplatné AFS Connect. AFS Connect umožňuje vzdálené sledování a správu farmy, vozového parku a dat. Safeguard Connect zahrnuje také tříleté předplatné služby Case IH MaxService, prémiový přístup k nepřetržitému servisu u prodejce v sezóně. MaxService spolupracuje s dealerskou sítí na maximalizaci provozuschopnosti strojů a poskytuje předsezónní kontroly, jakož i proaktivní podporu a školení pro dosažení maximálního výkonu strojů Case IH.