VF TractorMaster Hybrid. Inteligentní pneumatika určená pro silnice, tvrdé i měkké půdy
Dnes je 28.9.

Nový Joskin Betimax RDS přepraví až 10 zvířat

Zveřejněno: 21. 6. 2024

Řada přepravníků dobytka Joskin Betimax RDS nyní zahrnuje nový jednonápravový model o délce 6,75 metru, který se přibližuje dvounápravovým verzím.

Nový Joskin Betimax RDS přepraví až 10 zvířat.

Dosud se řada „sklopných“ přepravníků hospodářských zvířat skládala ze dvou jednonápravových modelů o délce 5 a 6 metrů a dvou dvounápravových modelů o délce 7,5 a 9 metrů. Joskin Betimax RDS o délce 6,75 metru tuto řadu doplňuje. Představuje levnější alternativu pro středně velké farmy, kterým poskytuje přístup k velké vnitřní ložné ploše o rozloze více než 15 m², kam se snadno vejde 8 až 10 zvířat. Tento přepravník, který je k dispozici s pozinkovanou (RDS – G) nebo zeleně lakovanou (RDS – P) ochranou, je dlouhodobě vysoce odolný vůči zvířecím exkrementům.

Přepravník Joskin Betimax RDS, navržený na základě rad zkušených veterinárních lékařů a chovatelů, nabízí výjimečnou úroveň komfortu pro zvířata, která přepravuje. Tento komfort zajišťuje třísložková pryskyřicová podlaha o tloušťce 12 mm s protiskluzovými a zvukově izolačními vlastnostmi, to vše s určitou měkkostí (jako na pastvinách), která podporuje pohodlnější a bezpečnější stání dobytka. Tato podlaha poskytuje také hygienické výhody, zabraňuje korozi a usnadňuje čištění. Tato výbava je nabízena jako standardní výbava u modelu RDS G (pozinkovaný) a jako volitelná výbava u modelu RDS P (lakovaný).

Řada přepravníků dobytka Joskin Betimax RDS nyní zahrnuje nový jednonápravový model.
Řada přepravníků dobytka Joskin Betimax RDS nyní zahrnuje nový jednonápravový model.

Uživatelský komfort je rovněž podstatným aspektem nového přepravníku Joskin Betimax RDS. Jeho sklopná konstrukce eliminuje potřebu nakládací rampy, což šetří čas a bezpečnost při nakládání a vykládání hospodářských zvířat. Zadní dveře nevyžadují mazání, snadno se ovládají a systém nezávislého otevírání zajišťuje bezpečnost při vykládání hospodářských zvířat. Uživatel tak může zůstat chráněn za druhými dveřmi v případě náhlého opuštění zvířat.

Joskin Betimax RDS je sklopný, nevyužívá rampu.
Joskin Betimax RDS je sklopný, nevyužívá rampu.

Riziko zranění zvířat výrazně snižují promyšlené detaily, jako jsou nízké zadní hrany, dvě standardně dodávané vnitřní „posuvné“ tyče a dveře, které nabízejí širší průchod než korba.

Velmi důležitý je také jízdní komfort, zejména u modelu Joskin Betimax RDS s jednou nápravou. Poloha nápravy a příčné odpružení oje zajišťují dokonalou stabilitu na silnici. Oje široké 170 mm zajišťuje vynikající manévrovatelnost v úzkých vjezdech na pastviny.

Přepravní plochu lze vybavit různými přepážkami.
Přepravní plochu lze vybavit různými přepážkami.

Hlavní předností přepravníku Joskin Betimax RDS je jeho schod, který je pouze 17 cm oproti 63 cm při přepravě, což nabízí úhel stoupání pouze 3 až 5 %.

Již tak snadné nastupování a vystupování lze ještě více usnadnit díky široké škále ohrad, které se mohou otáčet až o 270°, mají délku od 2,3 do 4,5 metru a jsou umístěny vzadu nebo na obou stranách, aniž by byla ovlivněna šířka přepravníku. Přepravník lze dodatečně vybavit různým příslušenstvím – vnitřní přepážky, ochranný kryt a mnoho dalšího.

Joskin Betimax R je ekonomičtější variantou. Není sklopný.
Joskin Betimax R je ekonomičtější variantou. Není sklopný.

Joskin Betimax R

Vedle modelů RDS doplňuje řadu přepravníků i model Joskin Betimax R. Je založen na stejném podvozku a nabízí ekonomičtější řešení pro přepravu hospodářských zvířat.

Joskin Betimax R je k dispozici v délce 5 nebo 6 metrů a pouze jako jednonápravové vozidlo, má zadní nakládací rampu a pevnou oj. Nástavba vysoká 210 cm je kompletně lakovaná a podlaha je vyrobena z protiskluzového šachovnicového plechu.