Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Nový superkompaktní teleskopický nakladač Bobcat TL25.60 AGRI pro zemědělství

Zveřejněno: 28. 4. 2023

Bobcat uvádí na trh svůj nový superkompaktní teleskopický nakladač Bobcat TL25.60 AGRI. Tato novinka rozšiřuje nabídku teleskopických nakladačů Bobcat pro zemědělský trh na osm modelů s maximální nosností až 4,3 tuny a výškou zvedání až 7,5 metru. Stroj Bobcat TL25.60 AGRI využívá dieselový motor D24 Stage V s výkonem 75 koní (56 kW), má maximální provozní nosnost 2 500 kg, výšku zvedání až 5,9 metru a dosah 3,3 metru.

Bobcat uvádí na trh svůj nový superkompaktní teleskopický nakladač Bobcat TL25.60 AGRI.

Florian Hilbert, produktový manažer pro teleskopické nakladače Bobcat, říká: „Inovativní konstrukce stroje Bobcat TL25.60 AGRI vychází z intenzivní analýzy požadavků zákazníků a aplikací v zemědělství. Nový teleskopický nakladač se díky tomu snadno používá, nabízí vynikající stabilitu a poskytuje optimální pohodlí i produktivitu při jakékoli práci na farmě.“

Příchod nového modelu Bobcat TL25.60 AGRI navazuje na úspěšné uvedení jeho protějšku pro stavebnictví, půjčovny a přidružená odvětví koncem loňského roku. Stejně jako stavební stroj je i model Bobcat TL25.60 AGRI kompaktní a obratný pro optimální manévrovatelnost vyžadovanou na farmách. Oba stroje jsou si v mnohém podobné, novinka však nabízí mnohem více funkcí speciálně pro zákazníky v zemědělství, mezi které například patří:

  • přední přídavná hydraulika s průtokem 80 l/min

  • tlumení výložníku při zasunování jako standardní funkce

  • možnost volby ze tří úrovní AGRI výbavy

  • široký výběr pneumatik

  • pneumaticky odpružené sedadlo

  • volitelná kabina Cab+ AGRI se všemi požadovanými prvky AGRI uvnitř

  • elektrické zrcátko s odmrazováním

  • ruční ovládání akcelerace

Stroj Bobcat TL25.60 AGRI nabízí vynikající komfort díky prostorné kabině, do které se snadno nastupuje velkými vstupními dveřmi s ergonomickými madly. Uvnitř kabiny zákazníci najdou standardně sklopný a volitelně i teleskopický sloupek řízení, který lze nastavit pro ještě větší pohodlí obsluhy.

Ke stroji Bobcat TL25.60 AGRI je dostupná široká škála příslušenství.
Ke stroji Bobcat TL25.60 AGRI je dostupná široká škála příslušenství.

Florian Hilbert dodává: „Kabina stroje Bobcat TL25.60 je stejná jako v případě některých větších strojů Bobcat, takže se jedná o nejprostornější kompaktní teleskopický nakladač na současném trhu. Intuitivní systém ovládání stroje Bobcat TL25.60 AGRI umožňuje obsluze rychle si osvojit uspořádání ovládacích prvků a joysticků, což je ideální pro zkušenou i začínající obsluhu. Stroj také poskytuje vynikající viditelnost a snadné ovládání, takže jej mohou používat všichni pracovníci na farmě.“

Díky inovativním inteligentním technologiím mají uživatelé stroje Bobcat TL25.60 AGRI k dispozici informace a funkce, které jim zásadním způsobem usnadňují práci. Jde například o maximální úhel zvedání a vrácení na zem, plovoucí polohu výložníku nebo automatický systém obráceného chodu ventilátoru na stroji.

Stroj Bobcat TL25.60 AGRI nabízí vynikající komfort díky prostorné kabině, do které se snadno nastupuje velkými vstupními dveřmi s ergonomickými madly.
Stroj Bobcat TL25.60 AGRI nabízí vynikající komfort díky prostorné kabině, do které se snadno nastupuje velkými vstupními dveřmi s ergonomickými madly.

To vše je spojeno s vysokou produktivitou s impozantní nosností a rychlými pracovními cykly díky funkci sdílení průtoku, která je u stroje Bobcat TL25.60 AGRI součástí standardní výbavy. Plynulý hydrostatický převod a sdílení průtoku zajišťují přesné ovládání v jakékoli výšce.

Použitím stejného hlavního ventilu jako u ostatních strojů Bobcat dosahuje model Bobcat TL25.60 AGRI nejlepších pracovních cyklů na trhu. Vysoká tlačná i vylamovací síla stroje Bobcat TL25.60 AGRI poskytuje obsluze veškerou potřebnou sílu díky spolehlivému točivému momentu a hydraulice s podporou v robustní konstrukci tohoto stroje.

Vysoký výkon stroje Bobcat TL25.60 AGRI je spojen s maximální provozuschopností, která vyplývá z jednoduchých požadavků na údržbu včetně přímého přístupu ke všem hlavním součástem v prostoru motoru. Velká kapota a konstrukce servisního krytu, která umožňuje otevření bez použití nářadí, umožňují obsluze snadno provádět pravidelné servisní úkony vlastními silami.

Robustní konstrukce a zesílená ochrana komponent stroje, kterou zajišťuje skříňový svařovaný rám, je součástí vysokého standardu kvality a odolnosti všech strojů Bobcat – včetně modelu Bobcat TL25.60 AGRI. Díky zabezpečení kritických součástí lze stroj provozovat i při těch nejnáročnějších aplikacích.

Všestrannost konstrukce stroje Bobcat TL25.60 AGRI umožňuje obsluze vybrat si ze široké škály dostupných příslušenství a různých nosných systémů.
Všestrannost konstrukce stroje Bobcat TL25.60 AGRI umožňuje obsluze vybrat si ze široké škály dostupných příslušenství a různých nosných systémů.

Všestrannost konstrukce stroje Bobcat TL25.60 AGRI umožňuje obsluze vybrat si ze široké škály dostupných příslušenství a různých nosných systémů. Například Bob-Tach umožňuje uživatelům připojit i ta nejmodernější příslušenství, která snadno zvládnou jakoukoli práci na farmě.

Florian Hilbert poznamenává: Bobcat TL25.60 AGRI je stroj, na který se můžete spolehnout v jakékoli situaci. Vynikající stabilita, rovnováha a viditelnost vám přinášejí maximální klid. Se strojem lze pracovat ve dne i v noci díky velkým zrcátkům, zpětné kameře a silným LED světlům.“