VF TractorMaster Hybrid. Inteligentní pneumatika určená pro silnice, tvrdé i měkké půdy
Dnes je 19.9. – svátek slaví Zita

SMS CZ se představí v Německu

Zveřejněno: 3. 9. 2024

Hned na dvou německých výstavách se o víkendu představila rokycanská technika SMS CZ. V Bavorsku v blízkosti hranic s Rakouskem byly k vidění dva stroje na Rottalschau, a to od 30. 8. do 3. 9. 2024. V severním Německu v Šlesvicko-Holštýnsku pak tři stroje na výstavě Norla.

SMS CZ se představí v Německu.

„Konec léta a začátek podzimu pro nás znamená start sezóny v oblasti prodejů strojů na zpracování půdy. I proto v tomto období využíváme možnosti představit naši techniku zemědělcům doma i v zahraniční. Po české výstavě Země Živitelka byly naše stroje k vidění na výstavách v Německu a chystáme se také do Nizozemska, kde od 11. do 14. 9. 2024 proběhne výstava Agro Techniek Holland. Zveme všechny farmáře, ať na naše stánky dorazí a osobně se přesvědčí o kvalitách a odolnosti strojů SMS CZ,“ říká Petr Jirsa, jednatel SMS CZ s.r.o.

Rottalschau odstartovala 30. 8. a trvá do 3. 9. 2024, výstava je součástí oblíbeného Karpfhammer Festu. Akce je významná svým přesahem, kdy se jí účastní desítky tisíc farmářů z Bavorska a Německa, ale také Rakouska. Struktura zemědělství těchto oblastí, tedy kopcovitý terén s menšími výměrami, je vhodná pro nabídku strojů s menšími záběry, jako jsou představovaný SMS CZ SMART 300 a SMS CZ TERAN 300 N. Technika se představí na stánku obchodního partnera MEZGER Landtechnik GmbH & Co. KG na ploše 3711.

Od 29. 8. do 1. 9. 2024 proběhl 74. ročník severoněmecké venkovní výstavy Norla, které se zúčastnil partner Walter Honermeier GmbH BREDAL DEUTSCHLAND. Návštěvníci zde měli možnost se seznámit se secím strojem SMS CZ SMART 300, prutovými bránami SMS CZ LANIO 600 a největšími lučními vály na trhu SMS CZ GOLEM 540.

Univerzální secí stroje SMS CZ SMART 300 slouží pro zakládání a přisévaní půdních semen a lučních porostů. Stroj SMS CZ SMART pracuje na bázi štěrbinového výsevu, přičemž jednotlivé drážky jsou od sebe vzdálené 12,5 cm. Stroj v půdě vyřízne úzkou štěrbinu, do které vloží osivo a půdu opět přitlačí. S pracovní šířkou 3 metry je vhodný na malé a střední výměry. Vyniká robustností a je proto vhodný do náročných podmínek a kamenitých půd. Stroj je navíc možné vybavit širokou škálou secího příslušenství od APV. Stroj navíc prošel během loňského jara důkladným novinářským testem v Landwirt-media s pozitivními výsledky, více ve videu níže.

Cambridge vály SMS CZ TERAN 300 N jsou určeny do zadního tříbodového závěsu traktoru a mají pracovní záběr 3 metry. Nesené vály jsou univerzální, funkční a snadno ovladatelné. Jsou ideální pro rovnání a údržbu travních ploch i pro polní práce jako jsou předseťová příprava nebo válení osiva po zasetí. Díky krátké konstrukci je těžiště stroje blízko závěsu, což ho činí vhodným i pro méně výkonné traktory a na svažité pozemky. Pro stroj je charakteristická široká nabídka příslušenství, je možné jej osadit smykovou lištou, nebo pružným smykem s agresivním ostřím v kombinaci s dvouřadými prutovými bránami pro vyčesávání rostlinných zbytků.

Návštěvníci severoněmecké výstavy se budou moci seznámit i s prutovými bránami SMS CZ LANIO 600 s pracovním záběrem 6 metrů. Hlavními pracovními orgány jsou prsty, které se nachází v šesti řadách, rozteč mezi jednotlivými prsty je 25 cm. Pružné prsty rozrušují povrch a přivádí vzduch ke kořenům, brání úniku vody z půdy a likvidují plevel. Agresivitu prstů lze nastavit a samotné prsty jsou dostupné v průměrech 6, 7 nebo 8 mm. Na přání je stroj možné dovybavit rovnacím hrablem, či secím strojem. Lehká váha stroje SMS CZ LANIO umožňuje jej agregovat i s malovýkonnými traktory.

Luční vály SMS CZ GOLEM 540 s pracovním záběrem 5,4 metru.
Luční vály SMS CZ GOLEM 540 s pracovním záběrem 5,4 metru.

A zapomenout nesmíme na luční vály SMS CZ GOLEM 540 s pracovním záběrem 5,4 metru. Jedná se o nezbytné nářadí pro údržbu trvalých travních porostů. Stroj je možné osadit širokou nabídkou příslušenství, a díky tomu dokáže sloučit několik operací do jednoho přejezdu, od vyčesávání mechu, přes válení a rovnání půdy, až po dosévání. Jednou z předností je i možnost dotížení válců vodní náplní až na hmotnost 11 500 kg, což znamená perfektní rovnací účinek zejména při nápravě škod po černé zvěři. Stroj vyniká jednoduchostí, provozní spolehlivostí nenáročností na obsluhu i údržba.

Rottalschau je tradiční bavorskou zemědělskou výstavou, která je součástí pivního festivalu Karphammer Festu, který se koná v blízkosti hranic s Rakouskem. Akce je atraktivní pro návštěvníky tím, že vstup na ní je bezplatný a na výstavní ploše o velikosti 70 000 m2 se představuje přes 600 vystavovatelů, návštěvnost během 5 výstavních dnů přesahuje 100 000 osob.

Severoněmecká Norla se koná v Rendsburgu a v letošním roce se jedná již o 74. ročník. Na tradiční akci vystavuje přes 500 vystavovatelů a návštěvnost dosahuje několik 10 000 osob.