VF TractorMaster Hybrid. Inteligentní pneumatika určená pro silnice, tvrdé i měkké půdy
Dnes je 28.9.

Kompaktor SMS SEVERIT G nově se záběrem 12 metrů a rozšíření nabídky hloubkových kypřičů SMS TALON MEDIUM

Zveřejněno: 24. 6. 2024

Český výrobce techniky na zpracování půdy a luk, SMS CZ s.r.o. uvádí na trh nový model kompaktoru SMS SEVERIT G s pracovním záběrem 12 metrů. Rozšíření se dočkala také řada hloubkových kypřičů SMS TALON MEDIUM o stroje se záběry 4 a 5 metrů.

Kompaktor SMS SEVERIT G nově se záběrem 12 metrů.

Dvanáctimetrový kompaktor SMS SEVERIT G

Oblíbená modelové řada kompaktorů SMS SEVERIT se v letošním roce dočkala rozšíření a na trh byl uveden model SMS SEVERIT G 1200, tedy stroj s pracovním záběrem 12 metrů.

„Stroj SMS SEVERIT G 1200 je určen zejména do družstev a farem, kde jsou vyžadovány vysoké denní výkony. Představovaný model aktuálně prochází finální testovací fází, kdy ladíme poslední detaily, ale již nyní si jej mohou případní zájemci objednat,“ říká Petr Jirsa.

Uplatnění kompaktoru SMS SEVERIT G se předpokládá v předseťové přípravě. Díky kombinaci různých typů pracovních orgánů je stroj schopen při jednom přejezdu srovnat pozemek, rozdrobit hroudy a zároveň precizně připravit seťové lůžko. Svým majitelům tak šetří náklady na provoz a také samotnou půdu před negativním utužováním opakovaným vjížděním těžkou technikou na pole.

Výhodou stroje SMS SEVERIT G je vysoká pracovní rychlost, která může být až 15 km/h.
Výhodou stroje SMS SEVERIT G je vysoká pracovní rychlost, která může být až 15 km/h.

SMS SEVERIT G je poloneseným strojem, který disponuje čtyřmi robustními pracovními rámy hydraulicky skládanými směrem dopředu. Každý pracovní rám je volně uchycený a díky tomu má SMS SEVERIT G dobré kopírovací vlastnosti. V pracovním poloze jsou transportní kola umístěna před pracovními sekcemi.

Výhodou stroje SMS SEVERIT G je vysoká pracovní rychlost, která může být až 15 km/h. To šetří zemědělcům čas, vysoké pracovní rychlosti navíc umožňují i lepší drobení hrud.

Pokud jde o pracovní sekce, kombinuje kompaktor smykové lišty, válce a radličky tak, aby vždy v rámci jednoho přejezdu došlo k preciznímu připravení seťového lůžka. Pro stroj je charakteristická široká nabídka příslušenství, kdy lze vybírat z různých typů válců jako jsou lištové, crosskill a dvojitý crosskill válec, šípové, čí dlátové radličky, kypřiče stop, hydraulické nastavení hloubky apod. Široké rozestupy mezi jednotlivými pracovními sekcemi orgánů brání jejich zanesení a umožňují, aby byl SMS SEVERIT G nasazen i na polích s drobným podílem rostlinných zbytků nebo i na vlhčích půdách a ve vlhkých podmínkách.

SMS SEVERIT G je poloneseným strojem, který disponuje čtyřmi robustními pracovními rámy hydraulicky skládanými směrem dopředu.
SMS SEVERIT G je poloneseným strojem, který disponuje čtyřmi robustními pracovními rámy hydraulicky skládanými směrem dopředu.

Rozšíření nabídky hloubkových kypřičů SMS TALON MEDIUM

Výčet novinek tím nekončí, v průběhu jara společnost rozšířila i nabídku hloubkových kypřičů SMS TALON MEDIUM o nové modely 400/9H a 500/13 H, tedy o stroje s pracovními záběry 4 a 5 metrů.

Hloubkový dlátový kypřič SMS TALON MEDIUM nachází uplatnění především při posklizňových pracích. Díky své vysoké průchodnosti dokáže zpracovat strniště i s velkým podílem rostlinných zbytků a lze jej tedy využít jako levnou a mnohem produktivnější náhradu orby. Hloubka zpracování půdního profilu je až 45 cm a dochází při něm k provzdušnění půdy a narušení nepropustné vrstvy, což má pozitivní vliv na kořenový systém plodin.

Nové modely SMS TALON MEDIUM 400/9H a 500/13H disponují 9, respektive 13 radlicemi se střižným, či hydraulickým jištěním. Pracovní hloubku stroje pak operátor ovládá hydraulicky. Stroje je možné vybavit širokou nabídkou příslušenství od bočních clon pro eliminaci tvorby hrůbků, přes opěrná kola až po různé typy dlát.