50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Aplikace Pöttinger HARVEST ASSIST má nové funkce pro optimalizaci řetězce sklizně pícnin

Zveřejněno: 27. 3. 2023

Inovativní aplikace HARVEST ASSIST firmy Pöttinger pro optimalizaci sklizně stébelnaté píce se dočkala rozsáhlé aktualizace pro sezónu 2023. Aplikace umožňuje velmi snadno vytvářet plochy a přiřazovat je jednotlivým vozidlům. Velmi přehledně se zobrazují pole určená ke sklizni a také jejich stav, např. zda se právě sečou, nebo zda již byly pokoseny či sklizeny. Pro bezproblémové používání nových funkcí je nutné stáhnout aktualizaci.

Aplikace Pöttinger HARVEST ASSIST má nové funkce pro optimalizaci řetězce sklizně pícnin.

Mimo jiné bylo rozšířeno portfolio strojů aplikace Pöttinger HARVEST ASSIST, která již v loňském roce získala ocenění Agrarfuchs. Od nynějška budou kromě dříve volitelných nakladačů a shrnovačů k dispozici také žací stroje, kypřiče, pásové shrnovače a lisy na kulaté balíky. Všechny úseky sklizňového řetězce tak získají přehled o postupu prací na poli. U každého pole lze zobrazit aktuální stav zpracování. Jakmile je pole hotové, může řidič traktoru stav pole změnit. Tím získá strukturovaný přehled o tom, které plochy jsou připraveny k dalšímu kroku zpracování – změnou stavu pole se na ně příslušný účastník zaměří.

V živém zobrazení polohy je každý člen sklizňového řetězce zobrazen na přehledné mapě a je zobrazen příslušný pracovní krok s nářadím. Všechny polohy jsou přenášeny v reálném čase, což výrazně zjednodušuje komunikaci.

Obzvláště inovativním prvkem aplikace Pöttinger HARVEST ASSIST je algoritmus, který vypočítává optimální pořadí sklizně. V aplikaci se zobrazuje množství sklízeného materiálu, vzdálenost mezi polem a silážní jámou a výkonnost dusání na silážní jámě. Obsluhy nakladačů tak mají k dispozici informace o optimalizovaném pořadí sklizně, aby bylo možné zásobovat silážní jámu materiálem rovnoměrně.

Ve verzi pro iOS a Android si aplikaci Pöttinger HARVEST ASSIST může každý člen sklizňového řetězce zdarma nainstalovat do svého chytrého telefonu nebo tabletu. Zcela nově je aplikace k dispozici také v angličtině, francouzštině, polštině a češtině.