Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Polonesený pluh Pöttinger SERVO T 6000 pro traktory o výkonu až 500 koní lze pořídit s výbavou pro orbu mimo brázdu

Zveřejněno: 21. 2. 2023

Výrobce zemědělské techniky Pöttinger rozšiřuje možnosti výbavy pluhu Pöttinger SERVO T 6000 o důležitý prvek. K dispozici je nový balíček výbavy, který umožní provozovat pluh během on-land orby (orba mimo brázdu). Tím získá polonesený oboustranný pluh pro traktory o výkonu až 500 koní další flexibilitu použití.

Polonesený pluh Pöttinger SERVO T 6000 pro traktory o výkonu až 500 koní.

Pro výkonné kolové, polopásové a pásové traktory je možné pluh Pöttinger SERVO T 6000 dodat ve variantě pro orbu mimo brázdu – On-Land. Výhodou je, že konstrukci pluhu lze kdykoli přizpůsobit standardní jízdě brázdou. On-Land orba omezuje utužení půdy, snižuje opotřebení pneumatik v kamenitých podmínkách a minimalizuje otřesy, protože traktor jede po rovném povrchu. Pracovní pozice řidiče je tak podstatně pohodlnější.

Hydraulický výkyvný nosník On-Land posouvá rám pluhu Pöttinger SERVO T 6000 směrem ven, takže pluh následuje traktor ve středu. To znamená, že jej lze použít s traktory s vnější šířkou až 4 metry, což poskytuje dostatek prostoru pro dvojmontáže kol a pásové podvozky. K dispozici je volitelné hloubkové kolo před první radlicí.

Velké traktory jsou často vybaveny širokými pneumatikami nebo dvojmontážemi kol. Pro tato kola není v brázdě dostatek místa a jízda přes zoranou půdu je někdy nevyhnutelná. V tomto případě přichází na řadu pluh Pöttinger SERVO T 6000 s volitelnou výbavou On-Land, protože traktor jezdí mimo brázdu. Tím se nejen zlepšuje přenos výkonu traktoru na půdu, ale také se šetří půda díky velké styčné ploše traktoru a minimalizuje se škodlivé utužení hlubších vrstev půdy. Stejně tak se eliminuje riziko poškození dna brázdy v důsledku prokluzu kol traktorů jedoucích v brázdě. Zabránění zhutnění podporuje růst kořenů plodin a zajišťuje přístup k vodě a živinám.