TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Case IH Optum 340 CVXDrive: nový vlajkový model řady Optum nabízí perfektní poměr výkonu a hmotnosti

Zveřejněno: 31. 5. 2023

Case IH uvádí na trh nový vlajkový model řady Optum o výkonu 340 koní. I přes mnohá vylepšení není Case IH Optum 340 CVXDrive s AFS Connect těžší než stávající modely 300 a 270, ale poskytuje vyšší výkon, maximální produktivitu a schopnost zvládnout jakýkoli úkol.

Case IH Optum 340 CVXDrive: nový vlajkový model řady Optum nabízí perfektní poměr výkonu a hmotnosti.

Case IH Optum 340 CVXDrive, vyráběný v továrně Case IH v rakouském St. Valentinu, je ideální pro tahově náročné polní práce a pro práce s vývodovým hřídelem – od zpracování půdy a setí až po sečení a přepravu. Nyní má jednu z nejtišších kabin na trhu a řadu pokročilých technologií dostupných pouze od Case IH, včetně telematiky AFS Connect. Ta přináší další výhody díky portálu AFS Connect.

Tlukoucí srdce traktoru Case IH Optum 340 CVXDrive, jeho šestiválcový motor FPT Stage V o objemu 6,7 litru, poskytuje výkon a točivý moment pro náročné polní a dopravní aplikace. Obsahuje vysoce účinnou a osvědčenou technologii Hi-eSCR2 a také systém Automatic Productivity Management (APM), který optimalizuje převodový poměr a otáčky motoru podle požadavků na výkon.

Case IH Optum 340 CVXDrive je ideální pro tahově náročné polní práce a pro práce s vývodovým hřídelem.
Case IH Optum 340 CVXDrive je ideální pro tahově náročné polní práce a pro práce s vývodovým hřídelem.

Pro zajištění vyššího výkonu, produktivity a efektivity při zachování spolehlivosti a odolnosti vybavila společnost Case IH traktor Optum 340 CVXDrive modernizovanou převodovkou CVXDrive, která zahrnuje vylepšení hydrostatické jednotky a řídicího softwaru, komponentů hnacího ústrojí, zadního diferenciálu a zadního vývodového hřídele. Pro zvýšení všestrannosti a kompatibility v každodenním provozu lze standardní sběrnici ISOBUS třídy 3 upgradovat na nejnovější komunikační protokol TIM (Tractor Implement Management), takže certifikované nářadí může automaticky ovládat specifické funkce traktoru.

Case IH Optum 340 CVXDrive je stejně jako stávající modely 300 a 270 vybaven velkou palivovou nádrží o objemu 630 litrů. Nový model nabízí o 27 koní, tedy o 9 %, vyšší výkon než Case IH Optum 300 CVXDrive, zatímco maximální točivý moment činí 1 398 Nm při 1 400 ot/min, zatímco u jeho menšího stájového kolegy je to 1 282 Nm při stejných otáčkách.

Zadní závěs má kapacitu 11 058 kg a přední závěs 6 016 kg. Dvourychlostní přední a čtyřrychlostní zadní vývodový hřídel dále zvyšují všestrannost traktoru.

Pokročilá konstrukce kabiny traktoru Case IH Optum 340 CVXDrive zahrnuje přepracovanou ergonomickou loketní opěrku Multicontroller, díky níž je 95 % nejpoužívanějších funkcí na dosah ruky řidiče.
Pokročilá konstrukce kabiny traktoru Case IH Optum 340 CVXDrive zahrnuje přepracovanou ergonomickou loketní opěrku Multicontroller, díky níž je 95 % nejpoužívanějších funkcí na dosah ruky řidiče.

Nová prostorná kabina traktoru Case IH Optum 340 CVXDrive poskytuje komfort a je mimořádně tichá – pouhých 66 dB (A). Obsluha ocení vynikající výhled do všech stran, prvotřídní kvalitu čalounění a vysokou úroveň výbavy, která zahrnuje i klíčenku pro bezklíčové ovládání.

Pokročilá konstrukce kabiny traktoru Case IH Optum 340 CVXDrive zahrnuje přepracovanou ergonomickou loketní opěrku Multicontroller, díky níž je 95 % nejpoužívanějších funkcí na dosah ruky řidiče, přičemž mnohé z nich lze ovládat buď prostřednictvím dotykového displeje, nebo nového integrovaného otočného ovladače. Pro maximální komfort ovládání a jízdy lze na přání zvolit nové poloaktivní odpružení kabiny.

Přehledný a snadno ovladatelný nový dotykový monitor AFS Pro 1200 s funkcí Bluetooth poskytuje přehled o všech funkcích traktoru. Pomáhá obsluze optimalizovat výkon motoru, převodovky, hydrauliky a vývodového hřídele a zároveň řídit provoz nářadí.

Case IH Optum 340 CVXDrive bude v létě a na podzim k vidění na různých výstavách po celé Evropě.