Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

John Deere plánuje do roku 2030 automatizovat pěstování kukuřice a sóji

Zveřejněno: 5. 7. 2023

Americký výrobce traktorů John Deere představil svou strategii, jak do roku 2030 zavést automatizaci v celé řadě svých zemědělských strojů.

John Deere plánuje do roku 2030 automatizovat pěstování kukuřice a sóji

Americký výrobce traktorů John Deere uvedl, že do roku 2030 bude schopen nabídnout plně autonomní výrobní systém pro pěstování kukuřice a sóji. Oznámil to Igino Cafiero, jeden ze zakladatelů společnosti Bear Flag Robotics, amerického start-upu, který John Deere koupil předloni na podzim.

„Začali jsme s traktorem John Deere 8R a strojem pro zpracování půdy. Ale stejná technologie bude nakonec nasazena v celém vozovém parku i pro další úkoly. Kromě toho se autonomie bude týkat i vysoce hodnotných plodin, jako jsou sady a vinice, a dokonce i kombajnů a sklízečů hroznů,“ oznámil Igino Cafiero před investory.

Minulý rok společnost John Deere oznámila uvedení svého prvního autonomního zemědělského stroje, traktoru John Deere 8R, na trh ve Spojených státech. Do roku 2030 plánuje výrobce zajistit autonomní zpracování půdy na jaře, setí, postřik, sklizeň a podzimní zpracování půdy.

John Deere také uvedl, že možnost autonomie bude k dispozici „během několika příštích let“ u všech traktorů řady John Deere 8R.